Türk Telekom' dan Eğitim Dünyasın Dev Katkı
Türk Telekom' dan Eğitim Dünyasın Dev Katkı

Türk Telekom 200'e yakın kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladı
- Türk Telekom, kütüphanelerde sunduğu yüksek hızlı internet altyapısının yanı sıra ören yerleri ve kültür merkezlerinde WiFi hizmeti sağlayarak dijital erişimi yaygınlaştırıyor
Türk Telekom, 81 ilde bin 200'e yakın kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladı.
Şirketin Kütüphane Haftası kapsamında yaptığı açıklamasına göre, insan odaklı yaklaşımıyla teknoloji bilgi birikimini hayatın her alanına entegre eden Türk Telekom, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'nin kültürel mirasına dijital destek sağlıyor.
Şirket, Türkiye genelindeki kütüphanelerde sunduğu yüksek hızlı internet altyapısının yanı sıra Atatürk Kültür Merkezi, ören yerleri ve kültür merkezlerinde WiFi hizmeti sağlayarak dijital erişimi yaygınlaştırıyor.
Deprem bölgesindeki gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla Türk Telekom ve iştiraki Sebit'in Kızılay iş birliğiyle kurduğu "100. Yıl Kütüphaneleri"nde bugüne kadar yaklaşık 70 bin öğrenci faydalanırken, yıl sonuna kadar kütüphane sayısının 20'ye ulaşması hedefleniyor.
Hatay'dan başlayan ve Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep'te devam eden proje kapsamında, sınıflara fiber altyapı ve teknoloji desteği sağlanıyor. Öğrenciler, Sebit'in dijital ve basılı eğitim materyalleriyle sınavlara hazırlanıyor.
- Görme engellilere yönelik sesli kitap hizmeti
Türk Telekom'un 2011'de Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle geliştirdiği Telefon Kütüphanesi uygulaması, 50'den fazla kategoride 4 binden fazla sesli içeriğe erişim imkanı sunuyor. Uygulamada ayrıca 'Para Tanıma' ve 'İlaç Barkodu Tanıma' özellikleri bulunuyor.
Gönüllülerin kitap seslendirmesini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen Kitaplara Ses uygulaması ise görme engelli bireylerin daha fazla esere ulaşmasına katkı sağlıyor.