Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım !
Alman firmadan Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım kararı !
ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla ticari araç fren körükleri için Sakarya'da kurduğu fabrikasının resmi açılışını yaptı ve ek tesislerin temel atma törenini gerçekleştirdi.
ZF açıklamasına göre, ürün bileşenlerinde yüzde 90’a varan yerlilik oranı yakalamayı hedefleyen ZF CVS Türkiye, Sakarya'da açılışı yapılan ve temel atma töreni gerçekleştirilen ek tesisler için 40 milyon avroluk yatırım yaptı.
ZF CVS Türkiye, planladığı ilave birimleriyle Sakarya’da bulunan tesislerinde 600 kişiye istihdam imkanı sağlamayı ve toplamda 300 milyon avroluk ihracat hacmine ulaşmayı amaçlıyor.
Açıklamada, 2020 yılında temeli atılan fren körüğü fabrikasının açılışı ve ek tesislerin temel atma törenindeki konuşmasına yer verilen ZF Ticari Araç Fren Sistemleri Global Başkanı ve ZF CVS Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, "Bu yeni yatırım, ZF’nin otomotiv sektöründe Türkiye’ye duyduğu güveni göstermektedir. Türkiye’de oluşturduğumuz güçlü tedarikçi altyapı ve müşteri odaklı çalışmalarımız, ülkemizdeki yatırımlarımızın temelini oluşturuyor.
ZF CVS Türkiye olarak bugün Türkiye’de sadece üretim faaliyetinde bulunmuyor, WABCO ve ProVia marka ürünlerimizin de yerel müşterilerimize hızlı ulaştırılmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda satın almadan ürün segmentlerine, farklı global fonksiyonları temsil eden yöneticilerimiz ve ekipleriyle birlikte İstanbul’daki merkezimiz ve Sakarya’dan tüm dünyayı yönetiyoruz." ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve Yatırım Ofisi’nen destekleri için teşekkürlerini dile getiren Eryılmaz, 2022 yılında 44 milyar avro ciro yapan ve 32 ülkede, 168 üretim tesisi bulunan ZF’nin, Türkiye’deki yatırımlarıyla dünya genelindeki geniş müşteri kitlesine üstün bir değer sağladığını belirtti.
Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde açılışı yapılan fabrikada fren körükleri ve krank milleri üretildiğini dile getiren Eryılmaz, "Şirketimiz, temel atma töreni gerçekleşen yeni üretim binasında kompresörler de dahil olmak üzere yüzde 90’a varan yerlilik oranına sahip ticari araç şasi teknolojisi ürünlerine yatırım yapmayı hedefliyor.
Yakalanan yerlilik oranı, son 13 yıldır oluşturulan güçlü yerel tedarikçi ağının ve Türkiye’nin güçlenen altyapısının ve lojistik imkanlarının bir sonucudur." açıklamasında bulundu.
AA