Yatırımcıyı üzen haber! İşte nedeni!

Dev havayolu şirketinin yaptığı açıklama yatırımcıyı nasıl etkileyecek? Süre neden uzatıldı?

Google News

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. (PGSUS)

PGSUS yaptığı açıklamada kayıtlı sermaye tavanında değişikliğe gitmeyeceğini ve süre uzatacağını duyurdu. 17.02.2023 tarihinde yapılan başvuru SPK tarafından ONAY aldı. 

Sermaye tavanı artırımı yapan şirketlerin bedelsiz pay verme oranları daha da yükselmektedir. 

Yapılan açıklama:

Yönetim Kurulumuzun 16.02.2023 tarihli kararı uyarınca 2018-2022 yılları için geçerli olan 500.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı izninin 2023-2027 yıllarını kapsayacak şekilde beş yıl süreyle uzatılması ve Şirket Ana Sözleşmesinin 6'ncı maddesinin bu yönde değiştirilmesi için gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.

Gerekçeli Ana Sözleşme değişiklik tasarısı metni ekte yer almaktadır. Önerilen değişiklik Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmış olup, 30 Mart 2023 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında pay sahiplerimiz tarafından da onaylanmıştır. Değişiklik 5 Nisan 2023 tarihinde Ticaret Siciline tescil edilmiş ve aynı tarhli Türkiye Ticaret Sicili Gazatesinde yayımlanmıştır.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<