Yılbaşından Beri Yarıdan Fazla Değer Kaybeden Hissede 4. Yasak
Yılbaşından Beri Yarıdan Fazla Değer Kaybeden Hissede 4. Yasak. Cosmos Yatırım Holding A.Ş. COSMO 6 aydır düşüyor. Hisse yılbaşından beri yarıdan fazla değer kaybetti. Bu süren düşüş trendine rağmen hissede 4. işlem yasağı da başlatıldı.
Yayınlama Tarihi: 01.07.2026 13:30
—
Son Güncelleme: 01.07.2026 13:30
Tedbir haberleri
Cosmos Yatırım Holding A.Ş. COSMO 6 aydır düşüyor. Hisse yılbaşından beri yarıdan fazla değer kaybetti. Bu süren düşüş trendine rağmen hissede 4. işlem yasağı da başlatıldı.
COSMO 2026 yılı başından beri düşüyor. Hisse yıla 312 TL zirve fiyattan başlamıştı. 6 aydır düşen hisse, 132 TL fiyata kadar değer kaybeden hissede 3 işlem yasağı zaten uygulanmakta. Buna ek olarak emir paketi tedbiri de başlatıldı. Hissede şu anda kredili işlem açığa satış, brüt takas ve emir paketi tedbirleri uygulanaıyor ve 1 ay boyunca devam edecek.
Emir paketi tedbiri nedir
Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır.
COSMO günlük grafik
KAP açıklaması
kap bildirimiSermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında COSMO.E paylarında 01/07/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 31/07/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.