3. Tavandan Sonra Hissede İşlem Yasağı Başladı
3. Tavandan Sonra Hissede İşlem Yasağı Başladı. Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. MRGYO 3 gün tavan tavan gitti ve 1,59 TL den 2,14 TL ye kadar prim yaptı. Şimdi hissede işlem yasağı başlatıldı. Hisse bu güne yasaklı başlıyor.
Yayınlama Tarihi: 14.09.2026 10:45
—
Son Güncelleme: 14.09.2026 10:45
Borsa hisse haberleri
Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. MRGYO 3 gün tavan tavan gitti ve 1,59 TL den 2,14 TL ye kadar prim yaptı. Şimdi hissede işlem yasağı başlatıldı. Hisse bu güne yasaklı başlıyor.MRGYO geçtiğimiz haftayı hareketli yaşadı. Hisse, 1,59 TL fiyattan aniden yavan oldu ve 3 gün arka arkaya tavan olarak 2,14 TL fiyata kadar prim yaptı. Hissede kredili işlemler ve açığa satış 1 ay süreyle yasaklandı.
MRGYO günlük grafik

KAP açıklaması
kap bildirimiSermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MRGYO.E ve YKSLN.E payları 14/09/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/10/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.