Bulls Yatırım'dan Günün Şirket ve Sektör Haberleri...
Bulls Yatırım'dan Günün Şirket ve Sektör Haberleri...BIST100 Endeksi'nde Son Durum Nedir? İşte Haberimizin Detayları...

Yayınlama Tarihi: 08.09.2025 14:10
—
Son Güncelleme: 08.09.2025 14:10
Bulls Yatırım'dan Günün Şirket ve Sektör Haberleri...BIST100 Endeksi'nde Son Durum Nedir? İşte Haberimizin Detayları...
BIST100 Endeksinin İşlem Hacmi 154,3 Milyar TL olarak gerçekleşti.
BIST Yorum
Güne başlarken… BIST 100 Endeksi, Cuma günü işlemlerini %0,92 oranında düşüşle 10.729 puandan tamamladı. Endeksin işlem hacmi154,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Önceki kapanışa göre bankacılık endeksi %0,47 artarken, sınai endeksi %1,23, hizmetler endeksi %0,84 ve teknoloji endeksi %3,29 oranında değer kaybetti.BIST 100 endeksine dahil 22 hisse değer kazanırken, 77 hisse değer kaybetti. Günün en fazla işlem gören hisseleri ise Sasa Polyester, Ak Bank, İş Bankası(C), Yapı ve Kredi Bankası ve Türk Hava Yolları oldu. Teknik görünüme baktığımızda gün içi geri çekilmelerde 10.689 - 10.610 - 10.470 puan seviyelerini takip edeceğiz.
Yukarı hareketlerde ise sırasıyla 10.884 - 10.991 - 11.240 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.


Şirket ve Sektör Haberleri
Vestel Şirket, Avrupa pazarı için Toshiba markası altında televizyon üretim, satış ve dağıtımına ilişkin marka lisans anlaşmasını 2027’den itibaren 5 yıl süreyle devam ettirmek üzere TVS REGZA Corporation ile sözleşme imzaladı. (Kaynak: KAP)Ebebek Ağustos 2025’te mağaza ve e-ticaret kanalı üzerinden satılan ürün adedi 8,7 mn ile yıllık %16,5 arttı. Ocak–Ağustos 2025 döneminde toplam satış adedi 67,9 mn oldu (+%13,6 yıllık). (Kaynak: KAP)
Emlak Konut GYO Şirket, Damla Kent Projesi’nin planlandığı şekilde devam ettiğini, yeni imar planlarının projeye değer katacağını ve inşaat ihale çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. (Kaynak: KAP)
Selçuk Gıda Şirketin yeni unvanı Dünya Holding Anonim Şirketi olarak 05.09.2025 tarihinde tescil edilip aynı tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. (Kaynak: KAP)
Metemtur Yatırım Şirketin yeni unvanı Blume Metal Kimya Anonim Şirketi olarak 05.09.2025 tarihinde tescil edilip aynı tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. (Kaynak: KAP)
Platform Turizm Şirket, Nakil Lojistik'in tamamını 336,9 mn TL bedelle Albayrak Turizm’den satın aldı. (Kaynak: KAP)
Ekos Teknoloji Şirket, Başkent Elektrik’in “Gazlı Hücre & Köşk Standart Alım İhalesi”ni 3,2 mn ABD doları bedelle kazanarak en avantajlı teklif sahibi oldu. Tutar şirket son 12 aylık cirosunun %4,4’üne denk gelmektedir. (Kaynak: KAP)
Tekfen Holding Şirket, Toros Tarım’ın Ceyhan ve Mersin tesislerini kapsayan 2025-2026 Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını, sözleşmenin 01.01.2025–31.12.2026 arasında geçerli olacağını ve 21 Mayıs’ta başlayan grevin 5 Eylül 2025’te sona erdiğini açıkladı (Kaynak: KAP)
Bülbüloğlu Vinç Şirket, yurtdışı satış ve servis ağını büyütme hedefi kapsamında Benelux ülkelerine hizmet vermek üzere Hollanda’da 25,0 bin EUR sermayeli ve sermayesinin tamamı kendisine ait olan “BVS Cranes Benelux B.V.” unvanlı şirket kuracağını açıkladı (Kaynak: KAP)
Bülbüloğlu Vinç Şirket, yurt içi bir müşteri ile 19 adet vinç üretimi ve teslimi için 650 bin EUR tutarında sözleşme imzaladığını. Söz konusu tutarın şirketin son bir yıllık cirosunun %1,3'üne denk geldiğini açıkladı (Kaynak: KAP).
