SPK Bülteni Geldi! 1 Yeni Halka Arz ve 2 Bedeliz Sermaye Artırımı Var

SPK Bülteni Geldi! 1 Yeni Halka Arz ve 2 Bedeliz Sermaye Artırımı Var! Klasik perşembe akşamı Sermaye Piyasası Kurulu SPK bülteni geldi. Bu hafta 1 yeni şirket halka arz onayı aldı ve 2 borsa şirketinin bedelsiz sermaye artırımı onay aldı.

spk-fon
Google News

Piyasa haberleri

 Klasik perşembe akşamı Sermaye Piyasası Kurulu SPK bülteni geldi. Bu hafta 1 yeni şirket halka arz onayı aldı ve 2 borsa şirketinin bedelsiz sermaye artırımı onay aldı.

Bu hafta MHRGY %50 bedelsiz sermaye artırımı ve ONRYT %300 bedelsiz sermaye artırımı onaylandı. Yeni halka arz onayı alan şirket ise Net Global Endüstriyel Yatırımlar AŞ

1) Mevcut ortaklardan Sami AYDIN’ın sahip olduğu 12.500.000 TL nominal değerli, Haydar AYDIN’ın sahip olduğu 8.335.000 TL nominal değerli ve Ünal AYDIN’ın sahip olduğu 4.165.000 TL nominal değerli B grubu paylar halka arza konu edilecektir. (2) 1 TL nominal değerli paylar 25,52 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacaktır.

 

SPK: Yeni halka arz ve sermaye artırımı başvuruları

1. İlk halka arz

Şirket Mevcut Sermaye Yeni Sermaye Sermaye Artırımı Mevcut Pay Satışı Ek Pay Satışı Fiyat
Net Global Endüstriyel Yatırımlar AŞ 250 milyon TL 312,5 milyon TL 62,5 milyon TL 25 milyon TL 25,52 TL

Net Global halka arzında:

  • 62,5 milyon TL nominal sermaye artırımı
  • 25 milyon TL nominal ortak satışı
  • Toplam halka arz: 87,5 milyon TL nominal
  • Halka arz sonrası sermaye: 312,5 milyon TL
  • 1 TL nominal pay 25,52 TL sabit fiyatla satılacak.

Ortak satışı kapsamında:

  • Sami Aydın: 12,5 milyon TL nominal
  • Haydar Aydın: 8,335 milyon TL nominal
  • Ünal Aydın: 4,165 milyon TL nominal

Toplam ortak satışı 25 milyon TL nominal.

2. Halka açık şirketlerin sermaye artırımları

Şirket Mevcut Sermaye Yeni Sermaye Bedelli Bedelsiz Artış Oranı
Onur Yüksek Teknoloji (ONRYT) 62,83 milyon TL 251,32 milyon TL 188,49 milyon TL %300
MHR GYO (MHRGY) 1,2405 milyar TL 1,86075 milyar TL 620,25 milyon TL %50

Yatırımcı açısından bedelsiz etkisi

ONRYT: %300 bedelsiz → 1 lota 3 lot bedelsiz, toplam 4 lot.

MHRGY: %50 bedelsiz → 1 lota 0,5 lot bedelsiz, toplam 1,5 lot.

Dolayısıyla bu iki şirket açısından açıklanan sermaye artırımları bedelli değil, bedelsiz sermaye artırımı niteliğinde.

SPK Bülteni
 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<