BİST100 Negatif! Parasını O Sektörde Değerlendirenler Çok Üzülecek
Borsa İstanbul'da 27 Ocak 2025 tarihine başlangıç yapıldı. Borsa'da ve BİST100 endeksinde yaşanacak tüm gelişmelerin yakından izleneceği günde son durum belli oldu.

Borsa'da haftanın ilk işlem gününe başlangıç yapıldı. Ocak ayının son haftasında Borsa'da yaşanacak gelişmeler bekleniyor.
Haftaya yüzde 0,72 düşüşle Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 10.032,46 puandan başlangıç yapıldı. Önceki kapanışa oranla açılışta BIST 100 endeksi, 72,40 puan ve yüzde 0,72 düşüşle 10.032,46 puana geriledi.
Holding endeksi yüzde 0,62, bankacılık endeksi ise yüzde 1,37 değer kaybı yaşadı.
Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ve kaybettirenler de yatırımcılar tarafından merak edilip araştırıldı. En fazla kazandıran yüzde 0,25 ile tekstil deri olurken, en çok kaybettiren ise banka olarak karşımıza çıktı.
Cuma günü yurt içinde satış ağırlıklı bir seyirde olan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,08 değer kaybı ile 10.104,85 puandan tamamladı.
Küresel Piyasalarda Son Durum 27 Ocak 2025
ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland'a yönelik söylemleri ve ABD'nin önemli ticaret ortaklarının yanı sıra Kolombiya'ya da ek gümrük vergisi uygulayabileceğine ilişkin açıklamalarının etkisi ile küresel piyasalarda karışık bir seyir dikkat çekerken gözler bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) duyuracağı faiz kararlarına çevrildi.
Bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ile kapasite kullanım oranının takip edileceğini aktaran analistler, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi, ABD'de inşaat izinleri, yeni konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksinin izleneceğini aktardı.
BIST 100 endeksinde teknik açıdan 10.000 ve 9.900 puanın destek, 10.100 ve 10.150 seviyesinin direnç konumunda olduğu belirtildi.