%3390 Oranında Kazandıran Hissede 3. İşlem Yasağı Başladı!

%3390 Oranında Kazandıran Hissede 3. İşlem Yasağı Başladı! Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. OZATD borsanın en çok kazandıran halka arz hissesi olabilir. Hisse bu yıl Nisan ayından beri 219 TL fiyattan 4150 TL fiyata kadar prim yaptı. Hissede 3. işlem yasağı başladı ama hisse prim yapmaya devam ediyor.

ozatd
Google News

Tedbir haberleri


Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. OZATD borsanın en çok kazandıran halka arz hissesi olabilir. Hisse bu yıl Nisan ayından beri 219 TL fiyattan 4150 TL fiyata kadar prim yaptı. Hissede 3. işlem yasağı başladı ama hisse prim yapmaya devam ediyor.

OZATD bu yılın Nisan ayından beri hiç ara vermeden değerleniyor. Hisse 200 TL civarı fiyatlardan 4150 TL zirve fiyata kadar değerlenerek halka arzından beri %3390 oranında akzanç sağladı.

Hissede zaten kredili işlem ve açığa satış işlemleri yasaklanmıştı. Şimdi de hissede brüt takas tedbiri başladı. Bütün bu tedbirler 1 ay boyunca devam edecek.

Brüt takas tedbiri nedir


Brüt takas uygulaması, alınan bir hissenin aynı gün içinde satılmasını engeller. Bu uygulamaya tabi hisseler en erken 1 iş günü sonra (T+1) satılabilir. Yani brüt takas kapsamındaki bir hissede aynı gün içinde al-sat işlemi yapılamaz.

Satışı yapılan bir hissenin tutarıyla, brüt takasa tabi bir hisse senedi en erken 1 iş günü sonra (T+1) satın alınabilir. Ancak bu tutarla brüt takasa tabi olmayan bir hisse senedini aynı gün içinde alabilirsin.

OZATD günlük grafik

KAP açıklaması

kap bildirimi

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında OZATD.E paylarında 03/08/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/09/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. 

SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<