Tahvil ve Döviz Piyasalarında Neler Oldu?

Halk Yatırım yayınladığı tarihli 19 Ocak günlük bültende tahvil ve döviz piyasalarındaki gelişmelere yer verdi. Aracı kurumun analizi haberin devamında...

BBB
Google News

Tahvil ve Döviz Piyasalarında Neler Oldu?

Halk Yatırım yayınladığı tarihli 19 Ocak günlük bültende tahvil ve döviz piyasalarındaki gelişmelere yer verdi. Aracı kurumun analizi şu şekilde:

Küresel tarafta, Euro Bölgesinde Aralık ayı nihai TÜFE %1,9 ile beklentilerin altında açıklandı. ABD’nin tatil olduğu günde tahvil piyasalarında satıcılı bir seyir izlendi. Gün içinde İngiltere 10 yıllık gösterge tahvil faizi 1 bp artışla %4,41, Almanya 10 yıllık gösterge tahvil faizi %2,83 seviyesinde işlem gördü.

Türkiye’nin 5 yıllık Dolar cinsi CDS risk primi 4 bp artışla 220 bp seviyesinden işlem görürken, Eylül 2035 vadeli 10 yıllık Eurobond faizi %6,68 seviyesinden işlem gördü. Döviz tarafında, majör para birimlerinin çoğunluğu ABD Dolar’ı karşısında değer kazandı.

Dolar Endeksi 99,170 seviyesine gerilerken, Euro / Dolar paritesi 1,1629 seviyesine yükseldi. Dolar / TL spot kuru ise 43,28 seviyesinden işlem gördü.

Yurt içinde, TL tahvillerde karışık bir seyir izlendi. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 43 bp azalışla %35,84 seviyesine, 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 21 bp azalışla %29,80 seviyesine geriledi.

BİST Kesin Alım Satım Pazarı’nda işlem hacmi 30,1 milyar TL’ye geriledi. TCMB tarafından yayınlanan haftalık menkul kıymet verilerine göre ÖSBA stoku 9 Ocak ile biten haftada bir önceki haftaya göre 1,1 milyar TL artışla 676,4 milyar TL’ye yükseldi. İlgili haftada ÖSBA stokunu en çok artıran grup 2,4 milyar TL ile bankalar olurken, en çok azaltan grup 1,2 milyar TL ile sigorta şirketleri oldu.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<