Bu şirket lotları 6.5 katına çıkıyor!

Bu şirketin sermaye artış tarihi belli oldu mu?

Borsa İstanbul'da Satışlar Derinleşiyor! TRİVE Yatırım'dan Kritik Uyarı
Google News

Fonet Bilgi Teknolojileri’nde %550 Sermaye Artışı

Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş geçtiğimiz günlerde sermaye artışı yapacağını duyurdu. Yönetim kurulunun 17 Haziran 2025’te aldığı karar ile şirket sermayesi 792 milyon TL’ye çıkacak.

Yatırımcı için durum şöyle; mesela elinde 100 lot olan birinin lot sayısı artıştan sonra 650’ye çıkıyor. Yani elindeki kağıt sayısı çoğalıyor ama değeri aynı oranda düşüyor. Toplam para değişmiyor aslında, sadece hisse sayısı artıyor. Bu detayı kaçıran çok kişi oluyor, “lotum çoğaldı” diye seviniliyor ama toplam servet aynı kalıyor.

Burada kritik nokta SPK onayı. Çünkü SPK bazı şirketlerin başvurusunu hemen onaylıyor, bir ayda bitiyor iş. Ama bazılarında süreç yılları bulabiliyor. Şimdilik Fonet için SPK’dan ses yok. Bu da yatırımcıların kafasını karıştırıyor. “Acaba hızlı mı çıkar, yoksa yıllarca bekler miyiz” sorusu forumlarda en çok konuşulan konu haline geldi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<