Bugün %6,31 Değer Kaybeden Hisse %100 Sermaye Artırım Tarihini Açıkladı

Bugün %6,31 Değer Kaybeden Hisse %100 Sermaye Artırım Tarihini Açıkladı. Hisse yaklaşık 2 aydır düşen trendde devam ediyor. En son bugün %6 dan fazla değer kaybeden hisse, haftaya %100 bedelli sermaye artırımı yapacak.

feria
Google News
Bugün %6,31 Değer Kaybeden Hisse %100 Sermaye Artırım Tarihini Açıkladı. Hisse yaklaşık 2 aydır düşen trendde devam ediyor. En son bugün %6 dan fazla değer kaybeden hisse, haftaya %100 bedelli sermaye artırımı yapacak.

Birlik Mensucat BRMEN bugün %6,31 değer kaybetti. Hisse, 17,60 TL başladığı günü 16,49 TL fiyattan kapattı. Aslında hisse yaklaşık 2 aydır düşen trendde. Kasım ayı başında 23 TL fiyattan düşüşe geçen hisse 15,80 TL fiyatı da görmüştü.

BRMEN %100 bedelli sermaye artırımı için tarih açıkladı. Şirket mevcut 44.627.021 TL olan sermayesini %100 bedelli artırarak 89.254.042 TL ye çıkartacak. Bedelli sermaye artırımı 29 Aralık pazartesi günü başlayacak. 15 gün devam edecek olan bedelli sermaye artırımında rüçhan hakkı 1 TL noinal fiyattan kullandırılacak.



Şirketten gelen KAP açıklaması
kap bildirimi

Şirketimizin Esas Sözleşmesi'nin 6. Maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden, Şirketimizin 200.000.000,00 TL (İkiyüzmilyonTürk Lirası) olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 44.627.021,32 (KırkdörtmilyonaltıyüzyirmiyedibinyirmibirTürk Lirası otuziki kuruş) olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 44.627.021,32 (KırkdörtmilyonaltıyüzyirmiyedibinyirmibirTürk Lirası otuziki kuruş) nakit (bedelli) olarak (%100) oranında artırılarak 89.254.042,64 TL (Seksendokuzmilyonikiyüzellidörtbinkırkiki Türk Lirası altmışdört kuruş)'ye çıkarılmasına ilişkin başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu'nun 18.12.2025 tarih ve 2025/63 sayılı SPK bülteninde yayımlanarak onaylanmıştır. Pay sahiplerimizin yeni pay alma hakları kısıtlanmamış olup, ellerindeki payların %100 oranında yeni payalma hakkı bulunmaktadır.

Yeni pay alma hakları, İzahnamede belirtilen esaslara uygun olarak 29.12.2025 ile 12.01.2026 tarihleri arasında 15 gün süreyle kullandırılacaktır.

Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan paylar daha sonra ilan edilecek tarihlerde; 2 (iki) işgünü süreyle 1 (bir) TL'nin altında olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birinci Piyasasında oluşacak fiyattan halka arz edilecektir.

Sermaye artırımına ilişkin İzahnameye Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) internet sitesinden (www.kap.org.tr), Şirketimizin kurumsal internet sitesinden (www.birlikmensucat.com.tr) ve Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin internet sitesinden (www.tacirler.com.tr) ulaşılabilir.

Yatırımcılarımıza Saygıyla duyurulur.

Para ajansından yeni uygulama, yatırımcıların mağdur olduğu konular hakkında Finyad Finansal Yatırımcılar Derneği tarafından hukuki işlemlerin başlatılabilmesi ve ajansımızın konu hakkında haber yapabilmesi için whatsapp ihbar hattı kurulmuştur. Aşağıdaki linki tıklayarak telefonumuzu kaydedin. Hem son dakika ve önemli haberler cebinize gelsin. Hem de bizimle iletişime geçebilirsiniz . Para ajansı her zaman yanınızda

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<