O Hisseye Sahip Olanların Lot Sayısı 5 Katına Çıkıyor! %400 Bedelsiz Sermaye

Körfez GYO %400 oranında bedelsiz sermaye artışıyla sermayesini 330 milyon TL’ye çıkardı. Detaylar haberin devamında...

bedelsiz-sermaye-artirimi
Google News

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (KRGYO), 26 Aralık 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, bedelsiz sermaye artırımı sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Şirket, 1.000.000.000 TL’lik kayıtlı sermaye tavanı içinde yer alan 66.000.000 TL tutarındaki mevcut çıkarılmış sermayesini, Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları kaleminden karşılanmak üzere, 264.000.000 TL artırarak 330.000.000 TL’ye yükseltti. Bu kapsamda her biri 1 TL nominal değerde toplam 264.000.000 adet pay ihraç edildi.

Ayrıca, şirketin esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. maddesindeki değişiklik, 25 Aralık 2024 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilerek, 11236 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlandı.

KRGYO 1 Yıllık Hisse Grafiği


Bedelsiz Sermaye Artırımı Nedir?

Bedelsiz sermaye artırımı, bir şirketin mevcut hissedarlarına herhangi bir ödeme talep etmeden, yeni hisse senetleri dağıtarak sermayesini artırdığı bir işlem türüdür. Bu süreçte, şirketin toplam piyasa değeri değişmezken, hisse sayısı artırılır. Böylece her hissedar, sahip olduğu pay oranında yeni hisselere sahip olur.

Nasıl Gerçekleşir?

Bedelsiz sermaye artırımı genellikle aşağıdaki kaynaklardan karşılanır:

  1. Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları: Enflasyon düzeltmelerinden kaynaklanan kalemler.
  2. Emisyon Primi: Hisse senetlerinin nominal değerinin üzerinde satılmasından elde edilen gelir.
  3. Kâr Yedekleri: Şirketin geçmiş yıllardan biriken dağıtılmamış kârları.
  4. Diğer Yedekler: Şirketin bilançosundaki yedek akçeler.

Avantajları

Şirket için: Şirket, öz sermayesini artırırken yatırımcılarına güven sinyali verir ve daha sağlam bir mali yapı oluşturur.

 Hissedarlar için: Mevcut pay oranlarını koruyarak daha fazla hisse sahibi olurlar. Ayrıca, hisse başına fiyat düştüğü için likidite artar.

Örnek:

Eğer bir şirketin çıkarılmış sermayesi 100 milyon TL ve hissedar sayısı 100 milyon ise, her hisse nominal değeri 1 TL olur. Şirket sermayesini %100 oranında bedelsiz artırarak 200 milyon TL’ye çıkarırsa, toplam hisse sayısı 200 milyona yükselir ve her hissedar sahip olduğu hisse oranında iki kat hisseye sahip olur.

Piyasa Üzerindeki Etkisi

Hisse senetlerinin adedi arttığı için, hisse başına fiyat genellikle düşer. Ancak, hissedarların elindeki toplam değer değişmez. Bu durum şirketin likiditesini artırabilir ve piyasa performansını olumlu etkileyebilir.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<