O Şirket Sermaye Artırım Oranını Düşürdü!

Gıda şirketi bedelli sermaye artırımının oranını düşürdüklerini açıkladı. Detaylar haberin devamında…

bbb
Google News

 ETİLER GIDA VE TİCARİ YATIRIMLAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş.(ETILR), daha önce açıkladığı %200 oranındaki bedelli sermaye artırımı planında değişikliğe gittiğini duyurdu.

Şirket yönetim kurulu, 14 Ocak 2025 tarihli toplantısında, 120 milyon TL olan çıkarılmış sermayenin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle %200 oranında artırılarak 360 milyon TL’ye çıkarılmasına karar vermiş ve bu kapsamda hazırlanan fon kullanım raporunu onaylamıştı. Sermaye artırımı başvurusu ise 4 Şubat 2025 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) iletilmişti.

Ancak yapılan son değerlendirmeler doğrultusunda, sermaye artırımı planı revize edildi. Şirket, mevcut çıkarılmış sermayesini bu kez %100 oranında, yani 120 milyon TL artırarak 240 milyon TL’ye çıkarmayı planladığını açıkladı. Artırım yine tamamen nakit karşılanacak şekilde gerçekleşecek.

ETİLER GIDA, bu değişikliğe ilişkin güncellenmiş izahname, fon kullanım raporu ve diğer gerekli belgeleri kısa süre içerisinde SPK’ya sunacak. Gerekli onayların ardından gelişmeler Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılara duyurulacak.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<