SPK onayladı! 100 lot 700 oluyor!
Bu şirketin %600'lük sermaye artışını SPK onayladı! İşte detaylar...
Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (ALGYO) için beklenen karar geldi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yayımladığı son bültende, şirketin yüksek oranlı bedelsiz sermaye artırımı başvurusu resmen onaylandı. Bu gelişme, uzun süredir süreci takip eden Borsa İstanbul yatırımcılarının gündeminde ilk sıraya yerleşti.
SPK onayıyla birlikte Alarko GYO, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere sermayesini önemli ölçüde büyütme imkânı elde etti. Şirketin 289,8 milyon TL olan ödenmiş sermayesi, 1 milyar 738,8 milyon TL artırılarak 2 milyar 28,6 milyon TL seviyesine taşınacak. Böylece şirket, bilanço tarafında güçlü bir adımı hayata geçirmiş oldu.
Bedelsiz Oranı Kesinleşti
Kararla birlikte bedelsiz sermaye artırımı oranı da netlik kazandı. Alarko GYO, yatırımcılarına %600 oranında bedelsiz pay dağıtacak. Bu uygulama, şirketin geçmiş dönem kârlarını ve iç kaynaklarını sermayeye ekleyerek ortaklarıyla paylaşması anlamına geliyor.
100 Lotu Olanın Hesabı Değişecek
Bedelsiz artırım sonrası yatırımcıların portföylerindeki lot sayısı da yeniden şekillenecek. Bölünme tarihinin açıklanmasının ardından, elinde 100 lot ALGYO hissesi bulunan bir yatırımcının hesabına 600 lot daha eklenecek ve toplam lot sayısı 700’e yükselecek. Aynı zamanda hisse fiyatı da bölünme oranına göre ayarlanacak. Bu işlem sonucunda lot sayısı artarken, yatırımcıların toplam portföy değeri değişmeyecek.