Tekstil şirketinde %900 sermaye artışı onaylandı mı?
Tekstil şirketinin sermaye artışı SPK tarafından ne zaman onaylanacak? İşte detaylar...
RUBENİS TEKSTİL’DEN %900 BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI KARARI: SPK SÜRECİ BEKLENİYOR
Borsa İstanbul’da bedelsiz sermaye artırımı kararları yatırımcıların yakın takibindeyken, Rubenis Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. de yüksek oranlı bir kararla gündeme geldi. Şirket, %900 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapma kararı aldığını duyurdu. Ancak söz konusu karar henüz Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanmadı.
KARAR TARİHİ: 31 ARALIK 2025
Rubenis Tekstil’in yönetim kurulu tarafından alınan bedelsiz sermaye artırımı kararının tarihi 31 Aralık 2025 olarak açıklandı. Bu tarih, bedelsiz kararın alındığı günü ifade ediyor. Sürecin tamamlanabilmesi için SPK onayı ve ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılacak resmi duyurular bekleniyor.
ONAY GELİRSE LOT SAYISI 10 KATINA ÇIKACAK
Şirketin açıkladığı %900 bedelsiz oranı, SPK onayının ardından uygulanırsa; elinde 100 lot Rubenis Tekstil hissesi bulunan bir yatırımcının pay adedi 1.000 lota yükselecek. Bedelsiz artırımın iç kaynaklardan karşılanması planlanıyor.
GÖZLER SPK’DA
SPK’nın bu bedelsiz sermaye artırımı kararını ne zaman gündemine alacağı ve nasıl sonuçlandıracağı yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Kurulun onay vermesi halinde, hak kullanım tarihi ve diğer teknik detaylar KAP üzerinden ayrıca ilan edilecek.