Trabzonspor’un Sermaye Tavanı Artışı SPK’dan Geçti

Sermaye Piyasası Kurulu, Trabzonspor’un kayıtlı sermaye tavanını 37,5 milyar TL’ye yükseltme talebini onayladı.

Trabzonspor’un Sermaye Tavanı Artışı SPK’dan Geçti
Google News

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı aldı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamaya göre, mevcut 10 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanı 37,5 milyar TL’ye çıkarıldı. Yeni kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi ise 2029 yılı sonuna kadar uzatıldı.

9 Nisan 2025 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan kararla, şirket esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinde değişiklik yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda hazırlanan tadil metni Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) 11 Nisan 2025 tarihinde sunuldu ve 16 Mayıs 2025 tarihinde SPK’dan onay alındı.

Söz konusu değişiklik, Ticaret Bakanlığı'ndan alınacak onayın ardından 27 Mayıs 2025 tarihinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulacak.

TSPOR KAP Açıklaması
"Şirketimiz tarafından yapılan 11.04.2025 tarihli KAP açıklamasında;

1) Şirketimizin mevcut 10.000.000.000.-TL tutarındaki Kayıtlı Sermaye Tavanının 37.500.000.000.-TL'ye çıkarılması ve kayıtlı sermaye tavanı kullanım süresinin 2025-2029 yılları olarak belirlenmesine,

2) Bu amaçla Şirket Esas Sözleşmesinin ŞİRKETİN SERMAYESİ başlıklı 6. Maddesinin ekteki gibi tadil edilmesine,

3) Bu hususa ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izin ve onayların alınmasına,

4) Yukarıdaki (2) numaralı maddenin tekemmülünü müteakip yapılacak ilk genel kurulda ana sözleşme tadilinin ortakların tasvibine sunulmasına karar verildiği ve Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığı kamuoyuna duyurulmuştu.

Başvurumuz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 16.05.2025 tarih ve E-29833736-105.01.01-72485 nolu yazısı ile onaylanmıştır.

Ticaret Bakanlığı'na yapılacak başvurusu sonrası, tüm işlemler 27.05.2025 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla."

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<