Alnus Yatırım CCOLA İçin Hedef Fiyat Açıkladı
Alnus Yatırım CCOLA İçin Hedef Fiyat Açıkladı. Alnus Yatırım hissede hedef fiyat raporu yayınladı ve potansiyel getiri tespit etti.

Alnus Yatırım CCOLA İçin Hedef Fiyat Açıkladı. Alnus Yatırım hissede hedef fiyat raporu yayınladı ve potansiyel getiri tespit etti.
CCOLA hissesine 77,50 Lira hedef fiyat açıklayan kurum AL tavsiyesi verdi ve %44,05 getiri potansiyeline dikkat çekti.
Alnus Yatırım CCOLA raporu:
Şirketin, 2024/12 döneminde elde ettiği Hasılat; geçen yılın aynı dönemine(2023/12) göre 8,20 Milyar TL(yüzde 5,62) civarında azalış göstererek, 137,68 Milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Satışların Maliyeti ise; aynı dönemler arasında 9,09 Milyar TL civarında(yüzde 9,26) azalmış ve 89,09 Milyar TL olmuştur. Satışların Maliyeti’ndeki azalışın Hasılat tarafındaki azalıştan bir miktar daha yüksek(+) olması sonrasında, şirketin Brüt Kâr rakamı; senelik bazda 887,3 Milyon TL(yüzde 1,86) tutarında sınırlı artmış ve cari dönemde 48,59 Milyar TL düzeyinde yer almıştır. Şirketin Brüt Kâr Marjı da; geçen seneki yüzde 32,70 seviyesinden yüzde 35,29 düzeyine yükselmiştir(+).
Şirketin Faaliyet Giderleri; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,29 oranında(3,07 Milyar TL) artmış(-) ve cari dönemde 30,22 Milyar TL tutarında gerçekleşme göstermiştir. Diğer Net Esas Faaliyet Gelirleri ise; sadece 166,2 Milyon TL artmıştır. Faaliyet Giderlerinden gelen negatif etkinin Brüt Kârdan gelen pozitiflikten daha yüksek olması sonrasında; şirketin Esas Faaliyet Kârı, geçen yıla göre 2,01 Milyar TL(yüzde 9,63) civarında azalış(-) ile 18,88 Milyar TL olmuştur. Amortisman giderlerinin dahil edilip, kur farkları ve tek seferlik diğer gelirlerin dahil edilmediği FAVÖK rakamı ise; yine Faaliyet Giderleri’nin negatif etkisiyle senelik bazda 1,73 Milyar TL(yüzde 6,67) düzeyinde azalmış(-) ve 24,14 Milyar TL civarında gerçekleşmiştir. Bu gelişmeler üzerine, şirketin Esas Faaliyet Kârı ve FAVÖK Marjları; sırasıyla yüzde 14,33’dan yüzde 13,72’ye ve yüzde 17,73’den yüzde 17,54’e gerilemiştir(-).
TMS 29 Enflasyon Muhasebesinden Gelen Parasal Kazanç; Net Kârdaki Baskıyı Sınırlamıştır!
Cari dönemde şirket, 74,6 Milyon TL tutarında(2023/12’de; 38,1 Milyon TL gider) Net Yatırım Faaliyet Gideri‘ni finansallarına kaydetmiştir. Yine, Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımlarından(SSDSD) 4,79 Milyon TL gider yazan şirketin, Net Finansman Giderleri de; ‘’Net Faiz ve Türev İşlem Giderleri’’ alt kalemlerindeki artışların etkisiyle 8,75 Milyar TL(geçen yıl; 6,06 Milyar TL gider) düzeyinde gelmiştir(-). Bu negatif etkilerin yanı sıra, cari dönemde ortaya çıkan 5,05 Milyar TL tutarındaki Vergi Giderleri de Dönem Net Kârı’nı baskılarken; finansallarda 9,88 Milyar TL tutarında yer alan ve TMS 29 Enflasyon Muhasebesi uygulamasından kaynaklanan Net Parasal Pozisyon Kazancı ise bu negatif etkiyi sınırlamıştır. Şirketin Dönem Net Kârı, bu gelişmeler üzerine 14,81 Milyar TL civarında gerçekleşme gösterirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50,15 oranında azalışa işaret etmiştir. Böylece, şirketin Net Kâr Marjı da; yüzde 20,37’den yüzde 10,76’ya hızla gerilemiştir(-).
Operasyonel Gelişmeler, Beklentiler ve Hedef Fiyatımız;
Şirketin 2025 yılına ait ‘Raporlanan Bazda’ beklentileri şu şekildedir;
• Konsolide satış hacmi büyümesinin ‘’Orta-Tek Haneli’’ olması öngörülmektedir. Türkiye pazarında; ‘’Düşük-Orta Tek Haneli’’ satış hacmi büyümesi beklenirken, Uluslararası Operasyonlarda ise; ‘’Orta-Yüksek Tek Haneli’’ satış hacmi büyümesi tahmin edilmektedir.
• TMS 29'a göre hazırlanan mali tablolara göre; yatay FVÖK marjı ile ‘’Orta-Tek-Haneli’’ NSG/ük büyümesi öngörülmektedir.
• Enflasyon muhasebesi etkisi hariç tutulduğunda; kur etkisinden arındırılmış NSG/ük'da ‘’Düşük Yirmili Yüzdelerde’’ büyüme öngörülmektedir. Diğer yandan, maliyet enflasyonunu ve fiyat erişilebilirliğini dengeleyen yerel para birimi cinsinden fiyat artışları, hacim büyümesini teşvik ederken FVÖK marjı üzerinde hafif bir baskı oluşturabilir. Açıklanan finansallar, operasyonel gelişmeler ve beklentiler doğrultusunda, değerleme modelimizde oluşturduğumuz geleceğe dönük projeksiyonlarımız kapsamında; şirket hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 77,50 TL düzeyinde sabit bırakıyoruz ve ‘’AL’’ olan tavsiyemizi de koruyoruz.
Şirketin hasılat kırılımlarına baktığımızda;
• Yurt İçi Satışlar; 2023 yılına göre yüzde 7,50 oranında(5,06 Milyar TL) azalış gösterirken, Yurt Dışı Satışlar ise; yüzde 3,87 oranında(3,04 Milyar TL) daha sınırlı azalmıştır.
• Ünite kasa bazında bakıldığında ise; şirketin konsolide satış hacmi, yıllık bazda yüzde 7,3 oranında artarak 271 Milyon ünite kasaya (ük) ulaşmıştır. Türkiye yüzde 18 büyürken, Azerbaycan ve Irak orta-tek haneli büyüme kaydetmiştir. Pakistan ise altı çeyrektir süren düşüşün ardından yüzde 5 oranında büyümüştür. Bu iyileşme, 1,5 Milyar ünite kasa ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 oranında daha düşük olan 2024 yılı satış hacmimizdekizayıflığı kısmen telafi etmiştir.
• Yıl boyunca tüketici davranışlarını takip etmeye devam ederek küçük paketlere, yerinde tüketim kanalına ve az şekerli/şekersiz portföyüne odaklanıp büyümeyi hızlandıran şirket, bu doğrultuda; küçük paketlerin toplamdaki payını 2024 yılında 183 baz puan artışla yüzde 29,2'ye yükseltmiştir. Toplam gazlı içecek satışları içindeki az şekerli/şekersiz portföy payı ise, yıllık bazda 2,5 puan artarak 2024 yılı itibarıyla yüzde 15,8'e ulaşmıştır.
Şirketin 2025 yılına ait ‘Raporlanan Bazda’ beklentileri şu şekildedir;
• Konsolide satış hacmi büyümesinin ‘’Orta-Tek Haneli’’ olması öngörülmektedir. Türkiye pazarında; ‘’Düşük-Orta Tek Haneli’’ satış hacmi büyümesi beklenirken, Uluslararası Operasyonlarda ise; ‘’Orta-Yüksek Tek Haneli’’ satış hacmi büyümesi tahmin edilmektedir.
• TMS 29'a göre hazırlanan mali tablolara göre; yatay FVÖK marjı ile ‘’Orta-Tek-Haneli’’ NSG/ük büyümesi öngörülmektedir.
• Enflasyon muhasebesi etkisi hariç tutulduğunda; kur etkisinden arındırılmış NSG/ük'da ‘’Düşük Yirmili Yüzdelerde’’ büyüme öngörülmektedir. Diğer yandan, maliyet enflasyonunu ve fiyat erişilebilirliğini dengeleyen yerel para birimi cinsinden fiyat artışları, hacim büyümesini teşvik ederken FVÖK marjı üzerinde hafif bir baskı oluşturabilir.
Açıklanan finansallar, operasyonel gelişmeler ve beklentiler doğrultusunda, değerleme modelimizde oluşturduğumuz geleceğe dönük projeksiyonlarımız kapsamında; şirket hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 77,50 TL düzeyinde sabit bırakıyoruz ve ‘’AL’’ olan tavsiyemizi de koruyoruz.