Borsaya ilk elektronik para şirketi halka arzı geliyor
Türk Finansman AŞ Genel Müdürü Gökhan Ertürk, ParamKredi markasıyla 2020 yılında 20 milyon TL kredi hacmine ulaştıklarını dile getirerek Param grubunda 2021 yılında halka arza hazırladıklarını belirtti.
Türk Finansman A.Ş bünyesinde 2018 yılında kurulan ilk dijital finansman şirketi olan Türk Finansman AŞ Genel Müdürü Gökhan Ertürk önemli açıklamalarda bulundu.
2021 yılında halka arza hazırlanıyorTürk Finansman A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Ertürk Yeni nesil finansman modeli olarak çıkılan yolda Türkiye’nin ilk dijital bankası olmayı hedefleyen Param markasıyla kart ve pos hizmetleri verdiklerini ve 2021 yılında halka arza hazırlandıklarını açıkladı.
Kredi kullanmak için bir banka müşterisi olmanız gerekmiyor
Ertürk yaptığı açıklamaların devamında Türkiye’nin ilk dijital kredisiyiz. ParamKredi’yi kullanmak için bir banka müşterisi olmanız gerekmiyor. Türkiye’de toplam 74 milyon kredi kartı bulunduğunu söyleyen Ertürk, Türk Elektronik Para A.Ş’ nin Türkiye’deki ilk elektronik para lisansını alan ve yıllardır sektörünün yenilikçi, öncü ve en önemli oyuncularından biri konumunda olduğunu da sözlerine ekledi.
2020’de 20 milyon TL kredi hacmine ulaştıAçık Bankacılığa uyumlu Türkiye’de bir ilk olan Public API sistemi olduğunu kaydeden Ertürk, ParamKredi’nin adeta POS’a entegre olmak gibi kolay bir şekilde kredi vermeyi mümkün hale getirdiğini söyledi. ParamKredi lansmanını geçen yılın ekim ayında yaptıklarını dile getiren Ertürk, şöyle konuştu: “2020 yılında 80 milyon TL başvuru aldık ve 20 milyon TL kredi hacmine ulaştık. Uyap Destek kredisi rekor seviyede ilgi gördü. Mikro işletmeleri ve esnafın dijitalleşmesine destek olan, tahsilatlarını kolayca yapabilmesi için ihtiyacı olan Yazarkasa POS’larını 36 ay taksitle alabilmesine imkân veren projemizi iş ortağımız Ödeal ile birlikte hayata geçirdik. Ve 2020 yılının son 1,5 ayında 185 adet işletmeye 750 bin TL finansman desteği sağladık.”
Halka arz geliri Param’ı büyütecek
Param markasıyla ParamKart, ParamPOS hizmetlerini verdiklerini belirten Ertürk, “Aslında bu iki şirketimizin faaliyetlerini tek bir marka altında toplayarak, mevduat toplamanın haricinde biz bugün sanki bir dijital banka gibi hizmetler sunabiliyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye’de henüz dijital bankacılık lisansı yok ancak Param olarak bu lisansı alabilecek altyapılarımızı oluşturmuş durumdayız. Türkiye’nin ilk dijital bankası olma yolunda ilerliyoruz. Diğer yandan 2021, Param Grubu olarak da birçok gelişmeye konu bir yıl olacak. Bunun ilk adımı olarak halka arz çalışmalarının başladığını ön bilgi olarak paylaşabiliriz. Borsa İstanbul’da ilk işlem gören elektronik para şirketi olması açısından yalnızca kendi grubumuz olarak değil, sektör adına da önemli bir adım. Halka arzdan elde edilecek kaynağın yine Param’ı büyütecek yatırımlarda kullanılacak olması da 2021 yılı büyüme stratejimizi destekliyor” dedi.
Hedef 1.5 milyar TL finansman sağlamakParamKredi projesinde 2021 yılında yeni iş işbirlikleri planladıklarını vurgulayan Ertürk, büyüme planlarının otomotiv harici tüketici finansmanı alanında gelecek üç yıl içinde 1.5 milyar TL finansman sağlayarak pazardan yüzde 10 pay almak olduğunu kaydetti. Son bir yılda uzaktan kimlik doğrulama, mesafeli sözleşme gibi önemli konularda düzenlemelerin hayata geçirildiğini dile getiren Ertark, “Özellikle yeni kanun ve düzenlemeler ile e-ticaret siteleri üzerinden gelecek başvuruların dijital kredi olarak değerlendirilecek olmasıyla 2021 yılındaki işlem hacimlerimiz pozitif yönde artacak. Bankalar ve finansal kuruluşların tamamını etkileyecek düzenlemelerin hayata geçmesiyle iş yoğunluğu ve kendini sürekli yenileme noktasında 2020’nin üstünde hızlı bir yıl geçireceğiz” dedi.
Kaynakça(www.dunya.com)