Dev Şirket Ceza Aldı Hisseleri Sert Düştü!

Rekabet Kurulu, yerinde incelemeyi engellediği gerekçesiyle BİM’e 1,3 milyar TL idari para cezası verdi. Kararın ardından şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da sert değer kaybetti.

dusen-endeks
Google News

Rekabet Kurulu, yerinde incelemenin engellendiği gerekçesiyle BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’ye (BIMAS) 1,3 milyar TL idari para cezası verdi. Kararın ardından şirketin Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri güne sert düşüşle başladı.

Rekabet Kurumu, 14 Ocak’ta BİM’in genel merkezinde gerçekleştirdiği yerinde incelemede, bir yöneticinin inceleme başladıktan sonra veri silme işlemi yaptığını tespit etti. Kurum, bu durumun incelemeyi engellediği ve zorlaştırdığı gerekçesiyle şirkete cirosunun binde beşi oranında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. 

Kurumun resmi açıklamasında, yerinde inceleme yetkisinin rekabet ihlallerinin tespitinde kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Açıklamada, incelemelerin sadece işle ilgili unsurları kapsadığı, kişisel verilerin incelenmediği ve teknolojik araçlarla detaylı analiz yapıldığı belirtildi.

BİM, cezaya karşı yasal yollara başvuracağını açıklasa da yatırımcıların tepkisi sert oldu. Şirket hisseleri Borsa İstanbul’da güne yüzde 6,04 kayıpla başladı. Saat 11.20 itibarıyla 523 TL’den işlem gören BİM hisseleri, yılbaşına göre yalnızca yüzde 1,60 ekside kalırken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 31 yukarıda bulunuyor.

 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<