Halka arzdan şok temettü kararı!

Bu halka arz temettü dağıtmayacak mı? İşte detaylar...

halka arz
Google News

Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMS), 2025 yılı kâr dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2026 yılında yatırımcılara temettü dağıtılmayacağı belirtildi.

Şirket yönetimi tarafından hazırlanan ve bağımsız denetimden geçirilen finansal tabloların incelenmesi sonucunda, SPK düzenlemelerine göre hazırlanan TMS/TFRS bazlı finansal tablolarda 2 milyar 89 milyon TL seviyesinde net dönem zararı oluştuğu açıklandı.

Öte yandan Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine göre hazırlanan yasal kayıtlarda ise yaklaşık 812,7 milyon TL net dağıtılabilir dönem kârı bulunduğu ifade edildi. Ancak şirket, SPK finansallarında zarar oluşması nedeniyle 2025 hesap dönemine ilişkin kâr dağıtımı yapılmamasına karar verdi.

Açıklamada ayrıca, VUK kayıtlarında oluşan dağıtılabilir tutarın şirketin finansal yapısını güçlendirmek amacıyla olağanüstü yedekler hesabına aktarılmasının planlandığı belirtildi. Yönetim kurulunun temettü dağıtılmamasına yönelik teklifi, yapılacak 2025 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<