Koza Altın da üç günde 9.5 milyar işlem hacmi, hissede son günlerde neler yaşanıyor?
#KOZAL Koza Altın hissesi günü 2.5 milyar TL işlem hacmi ile günün en çok işlem yapılan hissesi oldu. Hissede son günlerde neler yaşanıyor?
Koza altın hissesinde, geçtiğimiz hafta TMSF başkanın yaptığı açıklamalar, Cumhurbaşkanın açıkladığı “müjde” açıklamasından sonra yatırımcıların aklına gelen acaba Ağrı’da bulunan altın rezervi ile ilgili bir açıklama mı olacak ve gün içerisinde açıklanan Umrek 2019 Rezerv Raporu haftanın başından itibaren toplamda 9.5 milyar TL işlem hacmi gerçekleşmesini sağladı.
TMSF başkanı açıklamalarıGeçtiğimiz hafta “Gündem Özel” sohbetinde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın sorularını yanıtlayan TMSF başkanı Muhiddin Gülal gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. TMSF başkanın verdiği yanıtlarda “Koza Grubun devir tarihinde 5.1 milyar TL olan öz kaynakları yüzde 116 artışla 31.12.2020 tarihinde 11.02 milyar TL’ye, aktif büyülüğü ise yüzde 135 artışla 5.34 milyar TL’den 12.56 milyar TL’ye yükseldiğini ” söyledi.
En çok merak edilen konulardan biri olan Koza Altın Türkiye Varlık Fonuna devir edilecek mi? sorusuna da “Koza Altın İşletmeleri A.Ş. hakkında yargı kararı kesinleştikten sonra şirketin Türkiye Varlık Fonu’na devri seçeneklerden birisi haline gelecek.” açıklamalarında bulundu.
Ağrıda altın rezervi bulundu27 Ekim 2020 tarihinde TMSF başkanı Gülal “Ağrı’da güzel bir rezerv bulduk. Son çalışmalarımız bitti. 2021 Mart-Nisan ayı gibi tesisimizin temelini atacağız. 400-500 kişiyi de istihdam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. AK Parti Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu satırlara yer verdi. “Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı özellikle izlemenizi istiyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” diyerek bir müjde sinyali verdi. Yatırımcıların aklına acaba Ağrı’da bulunan altın rezervi ile ilgili bir açıklama mı olacak sorusu akıllarına geldi.
Koza Altın’dan maden rezerv raporuŞirket bu gün 2019 yılı maden rezerv raporunu kamuoyu ile paylaştı. 54 sayfadan oluşan raporda öne çıkan başlıklar.
Bu raporun oluşturulmasındaki en nihai amaç maden kaynağı ve cevher rezerv tahminleri ve sınıflandırmasına ilişkin bağımsız bir denetim sunarak Koza’nın kendi projelerini daha da geliştirmesi amacını taşımaktadır.
Koza madencilik; Ovacık, Çukuralan, Kubaslar, Mastra, Kaymaz, Himmetdede ve Mollakara, Karapınar olmak üzere yedi bölgede maden arama çalışmaları devam etmektedir.
Mollakara projesi için ölçülmüş ve belirlenmiş kaynaklara henüz dönüştürülmediği belirtildi. Bunun sebebi olarak yeterli metalürjik test çalışmasının olmamasıdır. Önümüzdeki yıllarda yapılacak metalurjik çalışmalar ile sülfitli kaynağın rezerve dönüştürülmesi beklenmektedir.
Çukuralan Yeraltı madenindeki maden arama başarısı nedeniyle işleme tesislerinin ana rezerv
merkezlerine yakın şekilde yeniden konumlandırılması gerektiği raporda belirtildi.
Kaymaz’da geriye kalan maden ömrü kısa olduğu için Kaymaz işletmesinin Koza tarafından işletilen madenciliğe dönüştürülme açısından iyi bir aday olmadığı yazıldı.
Daha yüksek altın fiyatları da potansiyel maden rezervi büyümesi için bir fırsat sunabileceği de yazıldı.
#KOZAL Koza Altın hissesi son günlerdeki performansıHaftanın ilk iş gününde (08 Şubat) 2 milyar işlem hacmi ile gün içerisinde en yüksek işlem hacimli 3.hisse oldu ve gün içerisinde hisse %5.49 yükseldi.
09 Şubat 2021 tarihinde 5 milyar işlem hacmi ile gün içerisindeki en yüksek hacimli hisse oldu ve hisse %2.30 yükseldi.
10 Şubat 2021 tarihinde 2.5 milyar işlem hacmi ile gün içerisinde en yüksek işlem hacimli hisse oldu ve gün içerisinde hisse %0.51 düştü.
#kozal günlük performans #kozal üç günlük performansı