Şirket Ciddi Bir Kayıptan Kaçınmak İçin 100 Bin Lotunu Geri Aldı!

Şirket tarafından başlatılan pay geri alım programı kapsamında ilk işlem yapıldı. Şirket, ciddi bir kayıptan kaçınmak için 100 bin lotunu geri aldı!

pay-geri-alimi
Google News
Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ENSRI) tarafından kamuoyuna önemli bir duyuru yapıldı. Şirketin kamuoyu duyurusu Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaşıldı. Ensari Deri Gıda'nın KAP bildirimi 9 Nisan 2025 tarihinde paylaşıldı.

Şirket, payların Borsa'dan geri alınmasına ilişkin açıklamada bulundu. Ensari Deri, pay geri alımının niteliğinin "Yakın Ve Ciddi Bir Kayıptan Kaçınmak Amacıyla" olduğunu bildirdi. 100.000 lot payının ortalama 19,8450 TL fiyatla geri alındığını ifade etti. Payların şirket sermayesine oranı da  %0,0856 olarak belirtildi.

Ensari Deri Resmi KAP Açıklaması

Ensari Deri'nin resmi KAP açıklamasında "Bugün yapılan açıklamanın işlem tarihi 09.04.2025 olarak düzeltilip tekrarlanmasıdır. Şirket Yönetim Kurulu'muzun 04.04.2025 tarihli şirketimiz paylarının geri alımına ilişkin kararına istinaden yapılan işlemler tabloda yer almaktadır. Ortaklığımız tarafından 09.04.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da şirketimiz paylarından 19,84 - 19,85 TL aralığında ortalama 19,8450 fiyattan toplam 100.000 adet pay geri alınmıştır. (ortaklık sermayesine oranı %0,0856). Gerçekleştirilen işlem sonucunda Şirketimizin sahip olduğu ENSRI payları 100.000 adede ulaşmış olup Şirket sermayesine oranı %0,0856'dir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Ensari Deri Pay Geri Alım Programı Hakkında

"Şirketimiz Yönetim Kurulunun 04.04.2025 tarihli kararı ile;"

"Ülkemiz sermaye piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmeler, şirketimizin Borsa'da işlem görmekte olan paylarına ilişkin fiyat hareketlerinin şirketin finansal performansını doğru yansıtmaması ve fiyat tutarsızlıklarının giderilmesi, pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu desteklemek amacıyla;"

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) , Kurul Karar Organı'nın i-SPK.22.9 (19.03.2025 tarih ve 16/531 s.k.) sayılı Kararı ve 23/03/2025 tarih ve 18/574 sayılı Kararın B bendi çerçevesinde;"

"Pay Geri Alım Programı ve işlemlerinin aşağıda detayları belirtilen çerçevede yapılmasına,"

"- Geri Alım Programı İçin Öngörülen Azami Süre : 1 yıl,"

"- Geri Alıma Konu Azami Pay Sayısı: Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin yaklaşık % 1,712'ini temsil eden azami 2.000.000 TL nominal değere sahip pay,"

"-Geri Alım Programı İçin Ayrılan Azami Fon Tutarı: 100.000.000 TL,"

"-Geri alıma konu azami pay sayısına ulaşılması halinde 1 yıllık süreyi beklemeden geri alım programının sonlandırılmasına,"

"-Geri alınan payların tekrar satışı ile ilgili esaslarının şimdiden belirlenmemesine. Karar verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla."

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<