#UMPAS hisselerinde neler oluyor?

Borsa İstanbul’da bugün en çok artanlarda yer edinen hisse %10 artışla 2.53TL’den işlem görüyor. Umpaş Holding’in hisselerinde aylık %30,87 düşüş yaşanırken hissenin değişken hareketlenmeleri ise yatırımcının dikkatini çekti.

#umpas hisselerinde neler oluyor?
Google News
Şirket Faaliyeti Hakkında

Umpaş Holding, Ana faaliyet konusu sermaye ve yönetime katılacağı şirketin yatırım, finansman, organizasyon ve yöneyim sorunlarını birlikte çözmek ya da toplu bir yapı içinde bunlara yeni çözümler getirmek riski dağıtmak, ekonomik dalgalanmalara karşı yatırımların güvenliğini sağlamak yoluyla bu şirketlerin gelişmelerini ve sürekliliklerini temin etmek kullandıkları teknolojiyi sürekli olarak geliştirmek suretiyle verimliliklerini artırmak ve bu bağlamda her nevi ticari, ziraai, sınai ve mali maksatlara yerli ve yabancı limited ve anonim şirketler kurmak ve kurulmuş şirkeltlerin sermayelerine ve idarelerine iştirak etmek.

lk olarak plastik üretimi ile başlayan şirketleşme sonucu 1997 yılında Umpaş Holding kurulmuştur. 2014 yılı itibarıyla holding, seramik, teknoloji, sigorta, inşaat, perakende ve makine imalatı gibi alanlarda faaliyet göstermektedir.

UMPAS Hisse Grafiği

Şirketin piyasa değeri 97.994 Milyon TL’dir. Ortalama 3 aylık hacmi 205.540 lot olup, Ortalama 10 günlük işlem hacmi ise 117.245 lottur.

Hisse Fiyatı %321,67’lik bir artış gösterirken aylık %30,87 düşüş gösteriyor. bu hafta ortasıyla hissenin haftalık bazda %12,44 artışı söz konusu.

Geçtiğimiz 7 Ocak tarihinde hisse 3,69 TL’den işlem gördü. Hissede olağan düşüşler ve hareketlenmelerle tutunamadığını görüyoruz.

Umpaş Holding’in lokomotif şirketi Seranova Seramik’in Uşak’ta bulunan fabrikası hala kapalı.

Uşak OSB’nin elektrik ve doğalgaz vermediği için üretimin başlayamadığını KAP’a duyuran Umpaş açıklamasıyla gerilim arttı. Uşak OSB Başkanı Halil Ağaoğlu : “30 milyon TL enerji borçları var, önce borcu ödesinler”

Umpaş Holding, aylardır kapalı olan lokomotif şirketi Seranova Seramik’in yeniden üretime geçememesinde OSB’yi suçlu buldu. Seramik sektörünün en büyük fabrikalarından birine sahip olan Umpaş;

OSB yönetiminin fabrikaya elektrik ve doğalgaz vermediği için üretime başlayamadığını açıkladı.

Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada yaşanan gelişmeleri duyurdu:

“Uşak OSB Yönetim Kurulu, üretim yapılabilmenin olmazsa olmazı elektrik ve doğalgaz enerji kaynaklarının açılması yönünde Uşak 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karara itiraz ederek mahkemenin verdiği kararın iptalini sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<