14,5 TL üstüne pay başına 5,1425 TL rekor temettü geliyor!

14,5 TL üstüne pay başına 5,1425 TL rekor temettü geliyor! Tüm detayları ve daha fazlası...

temettu-karari
Google News

14,5 TL üstüne pay başına 5,1425 TL rekor temettü geliyor!

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. #FROTO, yılın ikinci nakit temettü ödemesini yapacak. Şirket, Olağanüstü Genel Kurul’da onaylanmak üzere toplam 21,23 milyar TL nakit kar payı dağıtımını planlıyor.

Yılın 2. Temettüsü: Aralık Ödemesi

FROTO, 3 Aralık 2025 tarihinde yatırımcılara pay başı brüt 6,05 TL, net 5,1425 TL temettü ödeyecek. Bu ikinci dağıtım, pay başına %5,44 oranına denk geliyor.

Temettü Takvimi:

  • Hak Kullanım Tarihi (Kesinleşen): 5 Aralık 2025

  • Ödeme Tarihi: 4 Aralık 2025

İlk Temettü Nisan’da Dağıtılmıştı

FROTO, yılın ilk temettüsünü 3 Nisan 2025’te dağıtmıştı. O dönemde yatırımcılara pay başı 14,535 TL ödeme yapılmış ve bu dağıtım %1,39 temettü verimine karşılık gelmişti.

Toplamda Pay Başına 19,6775 TL Temettü

2025 yılında FROTO yatırımcısı:

  • Nisan: 14,5350 TL

  • Aralık: 5,1425 TL

olmak üzere toplam 19,6775 TL nakit temettü almış olacak.

Temettü Kaynağı ve Hesaplamalar

Yönetim Kurulu açıklamasına göre temettü dağıtımı; yasal yedekler, olağanüstü yedekler ve diğer sermaye yedeklerinden karşılanacak.

Ayrıca stopaj oranları pay gruplarına göre farklılık gösteriyor:

  • A Grubu: %15 stopaj → Net 5,1425 TL

  • B Grubu: %0 stopaj

  • C Grubu: %5 stopaj

 

Son dakika önemli diyorsanız… Sadece çok özel haberler anında ve hızlıca telefonunuza, WhatsApp’a gelsin diyorsanız… 👉 Tıklayın ve kaydolun!

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<