Kaçırmayın! %163,93861 Nakit Temettü İçin Tarih Belli Oldu
Kaçırmayın! %163,93861 Nakit Temettü İçin Tarih Belli Oldu. Toplam 502.753.021 TL nakit temettü için tarih açıklandı. Pay başına 1,639 TL nakit temettüyü kaçırmayın!
Rönesans Gayrimenkul RGYAS bu yılın nakit temettü ödemesi için tarih açıkladı. Şirket %163,93861 oranında temettü dağıtıyor. Bu oran pay başına nakit 1,639 TL temettü ödemesi anlamına gelir.
Şirket temettü ödemesini 31 Aralık günü gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Karar genel kurul onayına sunuldu.
Borsa şirketleri hak sahibi yatırımcılara temettü açıklamalarını net oran ve brüt oran olarak 2 şekilde açıklarlar. Bunun sebebi temettü dağıtımında uygulanan stopaj oranıdır. ,
Bu oran borsa şirketlerinde genellikle %15 olarak uygulanır. Şirketler, hak sahibi yatırımcılara, temettü ödemesi yapmadan önce bu stopajı kesmek durumundadır.
Gelir vergisi olarak da adlandırabileceğimiz bu stopaj, henüz yatırımcıların hesaplarına geçmeden kesildiği için, temettü ödemesi alan yatırımcılar, bu kazançlarından, belli bir orana kadar, her hangi bir gelir vergisi ödemek durumunda değillerdir.
RGYAS temettüsünde stopaj kesintisinin ardından hak sahibi yatırımcılara ödenecek net nakit tutar ise 1,393 TLolacaktır. Henüz hesabında RGYAS hissesi olmayan ancak bu temettü ödemesinden yararlanmak isteyen yatırımcılar 31 Aralık gününden 1 gün öncesine kadar hisseyi borsadan satın aldıkları taktirde temettü ödemesi almaya hak kazanacaklardır.

Şirkette gelen KAP açıklaması
kap açıklaması
Şirketimiz tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun olarak hazırlanan 01.01.2025 – 30.09.2025 ara hesap dönemine ait finansal tablolar (ve cari dönem ile karşılaştırma maksadıyla yer verilen, 31.12.2024 tarihinde sona eren döneme ilişkin finansal tablolar da dahil) uyarınca, 31.12.2024 tarihi itibarıyla Şirket'in "Geçmiş Yıllar Kârı" hesabındaki tutar 2.322.586.122 TL'dir.
Yönetim Kurulumuz tarafında "Geçmiş Yıllar Kârı" hesabından ekteki Kar Dağıtım Tablosunda belirtildiği şekilde kar dağıtılmasına ve kar dağıtımının 31 Aralık 2025 tarihine kadar gerçekleştirilmesi hususlarının Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir.