Kârını %30 Düşüren Şirketten Yarın Temettü Geliyor!

Dikkat! Kârını %30 Düşüren Şirketten Yarın Temettü Geliyor!

görsel5
Google News

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. (MTRKS) 2025 yılına ilişkin nakit kar payı ödeme kararını açıkladı.

Şirket, her 1 TL nominal değerli pay için brüt 0,1243781 TL, yani yaklaşık %12,43 brüt temettü dağıtımı yapacak. Stopaj sonrası yatırımcının eline geçecek net ödeme 0,1057213 TL olacak ve bu da yaklaşık %10,57 net temettü verimine denk geliyor.

Temettü hak kullanım tarihi olarak yarın yani 27 Ağustos 2025 belirlendi. Bu tarihte hisseyi elinde bulunduran yatırımcılar, 28 Ağustos 2025 kayıt tarihi sonrasında 29 Ağustos 2025 itibarıyla nakit kar paylarını hesaplarında görebilecek.


Şirketin son finansal tablosu ise şu şekilde:



Şirketin KAP açıklaması:
Şirketimizin 24.07.2025 tarihinde yapılan 2024 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında kar payı dağıtımı maddesi görüşülmüş olup, dağıtılacak olan kar payının 27.08.2025 tarihinde nakit kar payı olarak dağıtılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Saygılarımızla.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<