LDR Turizm %59,893 Oranında Temettü Ödemesi Yapıyor! 5 Taksitte

LDR Turizm %59,893 Oranında Temettü Ödemesi Yapıyor! 5 Taksitte. Borsada şirket karlılıkları düştükçe hak sahibi yatırımcılara ödenen nakit temettü ödemeleri de azaldı. Bu yıl nakit temettü ödemesi yapacak olan az sayıda şirketten birisi de LDR Turizm

hisse-hedef-fiyat
Google News
LDR Turizm %59,893 Oranında Temettü Ödemesi Yapıyor! 5 Taksitte. Borsada şirket karlılıkları düştükçe hak sahibi yatırımcılara ödenen nakit temettü ödemeleri de azaldı. Bu yıl nakit temettü ödemesi yapacak olan az sayıda şirketten birisi de LDR Turizm

5 Taksitte temettü

LDR Turizm LIDER temettü açıklaması yaptı. Şirket %59,893 oranında nakit temettüsünü 5 taksitte dağıtıyor. Şirket ilk 4 temettü ödemesi taksitini yaptı. Şimdi de 5. taksit için tarih açıklandı.

Şirket pay başına nakit 0,0285204 TL temettü ödemesini 11 Aralık tarihinde yapacak.

Stopaj kesilecek

Borsa şirketleri hak sahibi yatırımcılara temettü açıklamalarını net oran ve brüt oran olarak 2 şekilde açıklarlar. Bunun sebebi temettü dağıtımında uygulanan stopaj oranıdır. ,

Bu oran borsa şirketlerinde genellikle %15 olarak uygulanır. Şirketler, hak sahibi yatırımcılara, temettü ödemesi yapmadan önce bu stopajı kesmek durumundadır.

Gelir vergisi olarak da adlandırabileceğimiz bu stopaj, henüz yatırımcıların hesaplarına geçmeden kesildiği için, temettü ödemesi alan yatırımcılar, bu kazançlarından, belli bir orana kadar,  her hangi bir gelir vergisi ödemek durumunda değillerdir.

LIDER temettüsünde stopaj kesintisinin ardından yatırımcılara ödenecek olan net nakit tutar ise pay başına 0,0242423 TL olacaktır.


(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.

Şirketten gelen  KAP açıklaması:
kap açıklaması

15.10.2025 tarihinde gerçekleştirdiğimiz bedelsiz sermaye artırımı sonrası çıkarılmış sermayemizin 165.000.000 TL'den 825.000.000 TL'ye çıkması nedeniyle, 5. taksit kar payı ödemesine ilişkin olarak pay başına ödenecek kar payı tutarı ile pay başına ödenecek kar payı oranı güncellenmiştir. Ödenecek toplam 5. taksit kar payı tutarında bir değişiklik yoktur.

Pay sahipleri ve Kamunun bilgisine sunarız.

WhatsApp’ta özel haber grubumuza katılmak için buraya tıklayın! Katılım ücretsizdir!
 
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<