Otomotiv Devinden Pay Başına Tam 30 TL Nakit Temettü Geldi

Otomotiv Devinden Pay Başına Tam 30 TL Nakit Temettü Geldi. Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. DOAS bu yıl yatırımcısına dağıtacağı nakit temettü miktarını açıkladı. Şirket tam %3000 oranında nakit temettüyü 2 taksitte dağıtacak.

feria
Google News

Temettü haberleri


 Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. DOAS bu yıl yatırımcısına dağıtacağı nakit temettü miktarını açıkladı. Şirket tam %3000 oranında nakit temettüyü 2 taksitte dağıtacak.

DOAS pay başına 30 TL nakit temettü dağıtacak. Şirket temettüyü 2 eşit taksitte dağıtma kararı aldı. Hak sahibi yatırımcılar stopaj kesintisinin ardından pay başına net nakit 25,5 TL temettü ödemesi alacak. Temettüde stopaj kesintisi %15 olarak uygulanacak.

Şirket temettü ödeme tarihlerini henüz açıklamadı.

Temettü ödemelerinde stopaj nedir


Borsa şirketleri hak sahibi yatırımcılara temettü açıklamalarını net oran ve brüt oran olarak 2 şekilde açıklarlar. Bunun sebebi temettü dağıtımında uygulanan stopaj oranıdır. 

Bu oran borsa şirketlerinde genellikle %15 olarak uygulanır. Şirketler, hak sahibi yatırımcılara, temettü ödemesi yapmadan önce bu stopajı kesmek durumundadır.

Gelir vergisi olarak da adlandırabileceğimiz bu stopaj, henüz yatırımcıların hesaplarına geçmeden kesildiği için, temettü ödemesi alan yatırımcılar, bu kazançlarından, belli bir orana kadar,  her hangi bir gelir vergisi ödemek durumunda değillerdir.
 

Nakit Kar Payı (Temettü) Detayları – DOAS

Pay Grubu Ödeme Brüt (TL) Brüt (%) Stopaj (%) Net (TL) Net (%)
DOAS 1. Taksit 15,00 1.500 15 12,75 1.275
DOAS 2. Taksit 15,00 1.500 15 12,75 1.275
DOAS Toplam 30,00 3.000 15 25,50 2.550

Kısa Özet

  • Temettü 2 taksit halinde ödenecek.
  • Toplamda 30 TL brüt, 25,50 TL net temettü dağıtımı yapılacak.
  • Stopaj oranı %15 olarak uygulanıyor.
 

Şirketten gelen KAP açıklaması

kap bildirimi
 

Şirketimizin tarafından 2025 yılı faaliyetleri sonucunda elde edilen dönem kârının bilançomuzda yer alan geçmiş yıllar kârlarından da ilave alınmak suretiyle, TTK hükümleri, SPK mevzuatı ile esas sözleşmemiz, kâr dağıtım politikamız, uzun vadeli stratejimiz, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu dikkate alınarak kâr dağıtım tablosunda yer aldığı şekliyle tevzi edilerek; nakden kâr dağıtımının 6.600.000.000 TL olarak belirlenmesi, bu tutarın iki eşit taksitte ödenmesine ve kâr dağıtım tarihinin belirlenmesinde Yönetim Kuruluna yetki verilmesine ilişkin teklif genel kurul tarafından onaylanmıştır.

 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<