Yatırım şirketi temettü dağıtmayacak: zararı gerekçe gösterdi!

Ünlü Yatırım Holding A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde 2026 yılına ilişkin kâr dağıtım kararı açıklandı.

atatp-temettu-dagitimi
Google News

Şirketin 17 Nisan 2026 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre, 2025 hesap döneminde oluşan zarar nedeniyle nakit temettü dağıtımı yapılmamasına karar verildi. Açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine göre hazırlanan finansal tablolarda 205.944.767 TL net dönem zararı oluştuğu, Vergi Usul Kanunu’na göre hazırlanan kayıtlarda ise 79.821.905 TL zarar bulunduğu ifade edildi.

Alınan karar doğrultusunda, VUK kayıtlarına göre oluşan cari yıl zararının geçmiş yıl zararlarına aktarılacağı, TMS/TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolardaki ana ortaklığa ait net dönem zararının da geçmiş yıl kârları/zararları hesabına devredileceği belirtildi.

Söz konusu teklifin yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacağı ifade edilirken, şirketin bu yıl temettü ödemesi gerçekleştirmeyeceği netlik kazandı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<