Asya ve Orta Doğu'da Piyasalarda Son Durum Ne Oldu?

Dikkat! Asya ve Orta Doğu'da Piyasalarda Son Durum Ne Oldu?

görsel04
Google News

GCM Yatırım'dan Yurt Dışı Bülteni

GCM Yatırım 9 Ekim 2025 tarihi için bir yurt dışı bülteni yayınladı. Aracı kurum Asya endekslerinden ve orta doğudan bahsetti.

Asya Endeksleri

Asya endeksleri, yapay zeka sektörüyle ilişkili şirketlerin sağladığı destekle genel olarak pozitif seyretti. Japon Nikkei endeksi ile Shanghai endeksi 1% üzerinde kazanım sağladı. Orta Doğu’da ise İsrail ile Hamas arasında anlaşma sağlandığı haberi petrol tarafında kayıplar oluşmasında etkili oldu. Altın tarafında ise 4 bin doların geçilmesi ardından kar satışları dikkat çekti. Buna karşın 4 bin dolar üzerindeki seyir devam ediyor.

Asya endekslerindeki pozitif seyir, ABD’de Nasdaq’ın 1% üzerindeki kazanımı ardından geldi. Dün akşam yayımlanan FOMC toplantı tutanaklarında, Fed yetkililerinin faiz indirimi konusunda görüş birliği içinde olduğu, ancak kaç faiz indirimi olacağı konusunda görüş ayrılıkları yaşandığını gösterdi.

Orta Doğu

Orta Doğu’da anlaşma sağlandığı Trump, İsrail yetkilileri, Hamas temsilcileri ve arabulucu Katar tarafından doğrulandı. Buna göre Hamas’ın Gazze’de tuttuğu tüm rehineleri serbest bırakmak için şartlarda anlaştığı belirtildi. Ancak daha ileri detaylarda henüz anlaşma sağlanamadığı uyarısı da bulunuyor. Haber ile birlikte petrol fiyatlarında gerileme görüldü. Altındaki kar satışlarında bu haberin de etkisi olabilir.

Gün içinde yoğun olarak konuşmalar takip ediliyor olacak.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<