Ay Başından Beri Durmadan Düşen Hisseye İşlem Yasağı Geldi

Ay Başından Beri Durmadan Düşen Hisseye İşlem Yasağı Geldi. Aslında borsanın ne çok kazandıran hisselerinden birisiydi ancak bir anda işler tersine döndü. Şimdi yatırımcısı en çok kaybedenler arasında. Hisseye ise işlem yasağı geldi.

ekgyo-hisse-hedef-fiyat
Google News
Ay Başından Beri Durmadan Düşen Hisseye İşlem Yasağı Geldi. Aslında borsanın ne çok kazandıran hisselerinden birisiydi ancak bir anda işler tersine döndü. Şimdi yatırımcısı en çok kaybedenler arasında. Hisseye ise işlem yasağı geldi.

TMPOL borsada uzun zamandır yükselen trendde devam ediyordu. Hisse, Ağustos ayında 85 TL civarı fiyattan yükselen trende başladı. 4 Ayda 432 TL zirve fiyata kadar prim yapan hisse bu arada sabırlı yatırımcısına da oldukça güzel bir kazanç sağladı.

Ancak Aralık ayı başında birden bire satış yiyen hisse, 11 işlem gününde 288 TL fiyata kadar değer kaybetti.

Şimdi de hissede açığa satış ve kredili işlemler 1 ay süreyle yasaklandı.

TMPOL günlük grafik

KAP açıklaması
kap bildirimi

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında TMPOL.E payları 19/12/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/01/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.

Son dakika önemli diyorsanız… Sadece çok özel haberler anında ve hızlıca telefonunuza, WhatsApp’a gelsin diyorsanız… 👉 Tıklayın ve kaydolun!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<