Bir yeni halka arz adayı!

Tamamen eşit dağıtım şeklinde halka arz edilmesi planlanan Kaymet Metal halka arzına dair tüm detaylar. Metal işleme konusunda faaliyet gösteren Kaymet Metal Halka arz detayları belli oldu. Taslak izahname bilgileri ve daha fazlası.

Google News

Özet Bilgiler

Halka Arz Tarihi: ?

Halka Arz Fiyatı: ?

Dağıtım Yöntemi: Eşit Dağıtım

Pay: 10,500,000 Lot

Aracı Kurum: Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Bist Kodu: KAYMT

Halka Açıklık Oranı: 31,82

Fiyat İstikrarı: Halka Arz Gelirinin Brüt %15

Fonun Kullanım Yeri

%52 İşletme sermayesi.

%38 Yeni makine yatırımları.

%10 Fabrika ve depo alanının genişletilmesi.

Halka Arz Şekli

Sermaye Artırımı: 9.000.000 Lot

Ortak Satışı: 750.000 Lot (Mehmet Sönmez)

Ortak Satışı: 750.000 Lot (Ali Metin Sönmez)

Kaymet Metal İmalat San. ve Tic. A.Ş.

1970 yılında Kayseri eski sanayi bölgesindeki 100 m'lik bir alanda sac kesim hizmeti ile faaliyetlerine başlayan Kaymet A.Ş.. günümüzde 15.000 m'si kapalı, 30.000 m❜si açık olmak üzere toplam 45.000 m²'lik bir alanda, 700'ü aşkın ürün çeşidi ve metal işleme konusunda teknolojinin yeniliklerini takip eden geniş makine parkuru ile faaliyetlerine ve yatırımlarına devam etmektedir.

Kaymet A.Ş. makine parkurunda bulunan lazer kesim tezgahları sayesinde, 20 mm'ye kadar sac, 12 mm'ye kadar paslanmaz levha, 8 mm'ye kadar alüminyum levha işleyebilmekte ve markalama çalışması yapabilmektedir.

Ayrıca yapmış olduğu boru profil kesim tesisi yatırımı sayesinde aylık 1000 ton kapasiteye ulaşabilen boru profil hassas kesim ve özel ebatlama hizmeti sunmaktadır.

Yüksek hızda hassas kesim yapan makine parkuru; havacılık, otomotiv, medikal, savunma sanayi, makine, dekorasyon, büro mobilyaları, mağaza ve depo raf sektörü gibi birçok sektöre hizmet sağlamaktadır.

Kaymet A.Ş. lazer tezgahlarının yanı sıra her biri CNC teknolojisine sahip 50 mm'ye kadar kesim yapabilen plazma tezgahları, abkant pres makinaları, makasları, hadde kesim makinaları, boru profil ebatlama makinaları ve 400 tonluk presiyle metal işleme konusunda her türlü müşteri talebine cevap verebilecek bir altyapıya sahiptir.

Makine parkını sanayi boru ve profilleri, yapı boru ve profilleri, kutu profiller, hadde ürünleri ve sac çeşitlerinden oluşan 700'ü aşkın stok yelpazesiyle destekleyen firma, alanında lider tedarikçiler ve üreticilerle çalışmakta olup bünyesindeki araç filosuyla birlikte iş ortaklarının ihtiyaçlarına en doğru ve hızlı bir şekilde cevap vermeye gayret göstermektedir.

Kaymet A.Ş. demir çelik sektöründeki yatırımlarının yanı sıra 2007 yılından itibaren Kayseri bölgesinde üretilen katma değerli ürünlerin dış pazarlara tanıtılmasını hedefleyerek Kaymet Export markasıyla dış ticaret konusunda faaliyet göstermeye başlamıştır. İhracat konusunda edindiği tecrübeleri, 1970'lerden itibaren bulunduğu imalat sektöründeki tecrübeleriyle tamamlayan firma, 2010 yılından itibaren de pişirici gazlı ocak grubundaki ürünlerini Ringg markası ile üretip ihraç etmektedir. Kısa sürede önemli bir dış ticaret hacmine ulaşan Ringg. devam ettirmekte olduğu Ar-Ge faaliyetleri ve her geçen gün yelpazesine eklediği yeni Ürünlerle dış pazarda yoluna emin adımlarla devam etmektedir.

Halka Arz  Avantajları


Finansman
Likidite
Tanıtım
Kurumsallaşma
İkincil halka arz imkanı
Kredibilite
Globalleşme
Bir şirketi halka arz kararı vermeye yönlendiren birbirinden farklı koşullar bulunmaktadır. Şirketler halka açılmak ve paylarının organize bir pazarda işlem görmesini sağlamak suretiyle her şeyden önce önemli bir finansman kaynağından yararlanırlar.

Finansman Kaynağı

Paylarını primli fiyatla halka arz etmekle şirketler, alternatif finansman yöntemlerine göre daha düşük maliyetle geri ödemesi olmayan bir kaynağı kullanmaktadırlar.

Halka arz, şirketlere öncelikle organize, şeffaf, düzenli çalışan, güvenilir bir piyasa üzerinden sermaye elde etme imkanı sunmaktadır. Diğer bir finans kaynağı olan borçlanma yöntemine göre ise halka arz şirketin nakit akışını zorlayacak anapara ve faiz benzeri geri ödeme zorunlulukları olmayan bir kaynaktır. Bir şirketin borçluluk oranı arttıkça daha fazla borç kaynak bulma kapasitesi azalırken, sermaye yapısı kuvvetlenen şirketin borçlanabilme kapasitesi de artar, finansman bulması hem kolaylaşır hem de ucuzlar.

Ayrıca şirketler, halka açıldıktan ve payları Borsa'da işlem görmeye başladıktan sonra da paylarını teminat göstererek kredi kullanabilme, borç senedi ihraç edebilme imkanlarından yararlanmak suretiyle finansman sağlayabilmektedirler.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<