SASA Polyester PTA yatırımına başladı

SASA Polyester 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması kapsamında Adana’da kuracağı saflaştırılmış tereftalik asit (PTA) tesisinin inşaat çalışmalarına başladı.

sasa polyester pta yatırımına başladı
Google News

SASA Polyester, Adana’da kuracağı petrokimya tesisinin inşaat çalışmalarına başladı. SASA Polyester Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yatırımlar Koordinatörü Güven Kaya, 2015 yılında Sabancı Holding’den devraldıkları tesisi yeni yatırımlarla dünya ligine taşımak için çalıştıklarını söyledi.

İlk olarak 2019’da 1 milyar dolar yatırımla elyaf tesisini devreye aldıklarını ve kapasitelerini 350 bin tondan 750 bin tona çıkardıklarını belirten Kaya, işletmelerinde geçen yıl da polyester tesisini devreye koyduklarını ve yeni yatırımlarla kapasitelerinin 1,4 milyon tona ulaştığını dile getirdi.

Kaya, elyaf ve polyester tesislerinin tamamlanmasının ardından gündemlerine bunların ham maddesi olan PTA üretimini aldıklarını, bununla ilgili geçen yıl ağustosta dünya devi Koch Industries ile 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması imzaladıklarını ifade etti.

PTA üretim tesisiyle ilgili İspanya’dan bir firmayla da mühendislik anlaşması imzaladıklarına belirten Kaya, 72 bin metrekaresi büyükşehir belediyesinden olmak üzere toplam 344 bin metrekare alan satın aldıklarını söyledi.

Tesisle birlikte kapasite 1,6 milyon tona çıkacak

İşletmelerine kazandırdıkları arazide kazmaların vurulduğunu bildiren Kaya, şöyle devam etti: “Yaklaşık 2 ay önce inşaat çalışmaları başladı. Şu anda tek hedefimiz 2023’ün en geç mart ayında işletmemizin tam kapasite devreye girmesi. Buranın devreye girmesiyle kapasitemiz 1,6 milyon ton olacak.

Sasa Polyester bu hafta paya dönüştürülebilir tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Sasa Polyester tarafından yapılan basın açıklamasına göre:

SASA Polyester Sanayi A.Ş., Adana, Türkiye (ISIN: TRASASAW91E4) (“SASA” veya “Şirket”), bugün, Borsa İstanbul’da işlem gören Şirket’in yeni ve/veya mevcut, tamamı ödenmiş adi pay senetlerine (“Paylar”) dönüştürülebilen 2026 vadeli, birinci derece teminatsız borç, 200 milyon Avro’luk garantili paya dönüştürülebilir tahvillerin (“Tahviller”) ihracının (“İhraç”) başlatıldığını duyurmaktadır.

İhraç gelirleri nerede kullanılacak?

İhraçtan elde edilecek net gelirler, mevcut borçların yeniden finansmanı, mevcut ve gelecekteki yatırımların finansmanı ve genel kurumsal amaçlar için kullanılacaktır.

Şirket Hakkında

SASA, polyester elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerde (DMT)

dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir. SASA, sektördeki liderlik sorumluluğunu güçlü teknik mirası

ve yüksek üretim kapasitesiyle birleştirip harmanlayarak tasarımdan üretim ve dağıtıma kadar tüm süreci

başarıyla yönetmektedir. SASA, polyester sektöründeki faaliyetlerine 1966 yılında başlamıştır.

Kuruluşundan bu yana aralıksız yaptığı yatırımlar sayesinde hızla büyüyerek alanında öncü

kuruluşlardan biri olmuştur.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<