Trump'ın Açıklaması Petrol Fiyatlarına Etki Edecek mi?

Türkiye ve dünya ekonomi gündeminde neler var?

petrol
Google News
İş Bankası 27 Ekim tarihli piyasa günlüğü raporunu paylaştı. Raporda ABD Başkanı ABD Başkanı Trump’ın İran’a yönelik kapsamlı bir saldırı planı bulunduğu ve 96 saat içinde harekete geçilebileceği iddiaları Orta Doğu’da süregelen gerginliği artırdığı bahsedildi.

Bu gerginliğin piyasalara etkisi düşünülürken, seans içerisinde yaklaşık 117,5 USD/varil seviyelerine kadar yükselen Brent petrolün fiyatının günü 115,8 USD/varil düzeyinden tamamlamasına da değinildi.


Türkiye gündeminde ise TÜİK Ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerinin yayınlanması yer aldı. Mevsim etkilerinden arındırılmış verilere göre; Ekim’de aylık bazda hizmet sektöründe güvenin gerilediği, perakende ticaret sektöründe ise arttığı gözlenirken, inşaat sektöründe sınırlı da olsa güvenin toparlanma kaydetmesi dikkat çekti.

İş Bankası raporunda BİST-100 endeksine de yer verdi. BIST-100 endeksi dün günü %0,31 yükselişle 11.152 seviyesinde tamamladı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi 1 baz puan artarak 264 baz puan seviyesine yükselirken, 2 ve 10 yıllık gösterge tahvillerin faiz oranları sırasıyla %39,61 ve %35,66 seviyelerinde gerçekleşti.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<