Volkswagen'in karı ve araç teslimatı çip sıkıntısıyla 3. çeyrekte azaldı

volkswagen'in karı ve araç teslimatı çip sıkıntısıyla 3. çeyrekte azaldı
Google News

BERLİN (AA) – Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche markalarını bünyesinde bulunduran Volkswagen Grubu, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını duyurdu.

Buna göre, grubun, geçen yılın temmuz-eylül döneminde 59,35 milyar avro olan satış geliri, 2021’nin aynı döneminde yüzde 4,1 azalışla 56,9 milyar avroya indi. Şirketin karı da özel kalemler hariç yüzde 12,1 düşüşle 2,8 milyar avro oldu.

VW Grubu, üçüncü çeyrekte araç teslimatının da çip tedarikinde yaşanan sıkıntıların etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,4 azalarak 1 milyon 973 bine gerilediğini açıkladı.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<