Husiler Suudi Arabistan'ın Hürmüz'ü Baypas Eden Petrol Limanı Yanbu'yu Hedef Aldı
Yemen'deki Husiler bugün Suudi Arabistan'ın batısına iki füze attı. Füzelerden biri, Kızıldeniz kıyısındaki petrol ihracat merkezi Yanbu'yu hedef aldı. Yemen'de savaşan Suudi liderliğindeki koalisyon, iki füzenin de düşürüldüğünü açıkladı.
Yayınlama Tarihi: 24.10.2026 13:23
—
Son Güncelleme: 24.10.2026 13:23
Gündem haberleri
Yemen'deki Husiler bugün Suudi Arabistan'ın batısına iki füze attı. Füzelerden biri, Kızıldeniz kıyısındaki petrol ihracat merkezi Yanbu'yu hedef aldı. Yemen'de savaşan Suudi liderliğindeki koalisyon, iki füzenin de düşürüldüğünü açıkladı.Koalisyonun açıklamasına göre füzeler Yanbu ile Taif'e doğru atıldı ve önlenerek imha edildi. Saldırıdan kısa süre önce, İstanbul saatiyle 12.00'ye doğru Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü dört batı bölgesi için "olası tehlike" uyarısı yayımladı. Uyarı Mekke, Cidde, Taif ve Yanbu'yu kapsıyordu. Halka en yakın güvenli yere gitmesi söylendi, uyarı dakikalar sonra kaldırıldı.

Yanbu, Riyad'ın İran'ın Hürmüz Boğazı ablukasını aşarak ham petrol ihraç ettiği ana çıkış noktası. Husiler bu sabah erken saatlerde de Riyad'a balistik füze atmış, koalisyon bu füzeyi de düşürdüğünü duyurmuştu.
Brent petrol cuma günü Husi saldırıları ve Hürmüz'deki tanker saldırılarıyla yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesine çıkmış, gün içinde 117,45 doları görmüştü.