ABD Endeksleri Düşüşte! Dün Piyasalarda Neler Oldu?

Halk Yatırım 10 Ekim tarihli günlük bültenini yayınladı. Yayınlanan bültende yurt dışı piyasalarda yaşanan gelişmelere yer verildi. İşte detaylar...

bbb
Google News

Geçen Hafta Neler Oldu?


Halk Yatırım 10 Ekim tarihli günlük bültenini yayınladı. Yayınlanan bültende yurt dışı piyasalarda yaşanan gelişmelere yer verildi. İşte aracı kurumun analizleri:
ABD piyasaları, federal hükümetin kapanmasının yarattığı sorunların hâlâ çözüme kavuşmamış olması ve yaşanan kâr realizasyonlarının etkisiyle günü negatif bölgede tamamladı. Makroekonomik veri akışının sakin seyretmesiyle, dikkatler Fed yetkililerinin açıklamalarına yöneldi. Fed’in gözetimden sorumlu Başkan Yardımcısı Michelle Bowman, küçük ve yerel bankaların artan rekabet ve düzenleyici baskılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Haziran ayında göreve başlamasına rağmen henüz somut reform adımları atmayan Bowman, düzenlediği konferansta küçük banka yöneticileri ile büyük finans kurumlarını bir araya getirerek sektörün mevcut durumunu değerlendirdi. Özellikle özel kredi piyasasındaki büyümenin küçük bankalar üzerindeki rekabeti artırdığı vurgulanırken, katılımcılar düzenleyici çerçevede daha fazla esneklik talep etti. Bowman, küçük bankaların karşılaştığı zorlukları anlamak ve çözüm üretmek adına iletişimi ve iş birliğini önceliklendirdiklerini ifade etti.

Öte yandan, büyük bankalara yönelik sermaye düzenlemelerinde gevşeme sinyalleri verilirken, Fed Guvernörü Michael Barr bu durumun küçük bankaların korunmasını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Nasdaq endeksi %0,08 azalışla 23.024,63, S&P 500 endeksi %0,28 düşüşle 6.735,11, Dow Jones endeksi %0,52 azalışla 46.358,42 puandan günü tamamladı.

Avrupa borsalarında da Almanya hariç genel olarak negatif seyir izlendi. DAX %0,06 oranında artış kaydederken, FTSE 100 endeksi %0,41, CAC 40 endeksi %0,23, Euro Stoxx 50 endeksi %0,40 oranında değer kaydetti.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<