Borsa İstanbul'da Savunma Hisselerine Olan İlgiyi Güçlendiren Gelişme!
Borsa İstanbul'da savunma hisselerine olan ilgiyi güçlendiren gelişme duyuruldu. BİST 100 endeksi değerlendirmesi de yapıldı.

Yayınlama Tarihi: 22.07.2025 09:30
—
Son Güncelleme: 22.07.2025 09:30
Borsa'nın aracı kurumlarından Ünlü Menkul Değerler, 22 Temmuz 2025 tarihli yeni bültenini paylaştı. Borsa İstanbul'daki son durumu değerlendiren aracı kurum, "görünüm iyileşiyor" ifadesini kullandı.
- "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) aiz indirimi döngüsüne başlamasının öngörüldüğü Perşembe günkü toplantı öncesinde Borsa İstanbul yeni haftaya güçlü bir giriş yapıldı."
- "Uzun süredir direnç olarak izlediğimiz 10.380 puan rahat bir şekilde aşılırken 19 Mart’tan beri ilk defa söz konusu noktanın üzerinde kapanış yapıldığını gördük."
- "Bu eğilimin sürmesi 10.750 puana doğru yönelimi tetikleyerek grafiklerde oluşan yaklaşık 400 puanlık boşluğun tamamen kapanması için destekleyici bir zemin yaratabilir."
- "Özetle temel taraftaki öngörülere teknik görünümdeki iyimserliğin eklenmiş olması yukarı yönlü hareket alanını canlı tutuyor."
- "Haftanın ikinci işlem gününde gündem ise oldukça sakin."
- "Varlık fiyatlarına yön verebilecek önemde bir konu başlığı bulunmazken piyasaların ağırlıklı olarak gün içinde oluşacak momentum kapsamında hareket etmesi olası görünüyor."

Ünlü Menkul Değerler BİST 100 Değerlendirmesi
- "Yaklaşık 4 aydır aşılamayan 10.380 puanın dün geride bırakılmış olması endeksin kısa vadeli görünümünü önemli ölçüde iyileştiriyor."
- "Bu noktada dün bankalardaki iyimserliğe sınai sektörünün de eşlik etmesi pozitif havanın genele yayıldığını göstermesi açısından önemliydi."
- "Kaldı ki günün sonunda artı bölgede kapanış yapan hisse sayısı 95 olarak gerçekleşti."
- "WSJ’de yer alan dünkü haberde ise ülkemizin, Eurofighter Typhoon savaş uçakları için ön anlaşmayı bu hafta içinde açıklayabileceği ifade edildi. Bu da savunma hisselerine olan ilgiyi güçlü tuttu."
- "Ayrıca bilanço sezonunun başladığını da vurgulamak gerekir. Öyle ki güçlü sonuçlar hisse senetlerine yönelimi destekleyebilir."
- "Öngörülerimiz, 2. çeyrekte bankalar için yıllık (y/y) %9 net kar artışına (önceki çeyreğe göre (ç/ç) %19 daralma) işaret ediyor."
- "Finans-dışı şirketler için ise, USD bazında, yıllık (y/y) %29 net kar daralması (önceki çeyreğe göre (ç/ç) %303 artış) ve durağan FAVÖK (önceki çeyreğe göre (ç/ç) %42 artış) bekliyoruz."