ECB Tetikte! Ticaret Gerilimi İzleniyor Müdahaleye Hazırız

Varşova’da toplanan Avro Bölgesi maliye bakanları, ticaret tarifelerinin etkilerini değerlendirdi. ECB Başkanı Lagarde, fiyat istikrarı için gerekirse müdahaleye hazır olduklarını açıkladı. AB Komisyonu ise ticaret savaşından kaçınma çağrısı yaptı.

avrupa merkez bankası faizlerde değişikliğe gitmedi, pandemi programını genişletti
Google News

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avro Grubu Başkanı Paschal Donohoe ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Varşova’da düzenlenen Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısının ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Lagarde, mevcut dönemde para politikasına dair yorum yapmaktan kaçınacağını belirtirken, ticaret tarifelerinin ekonomi üzerindeki etkilerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı. “ECB durumu izliyor ve gerektiğinde elindeki araçları kullanmaya hazır,” diyen Lagarde, fiyat ve finansal istikrarın korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Döviz kuru hedeflemediklerinin altını çizen Lagarde, dövizdeki değişimlerin enflasyon üzerindeki etkilerini yakından takip ettiklerini ifade etti. Avrupa piyasalarında son dönemde bir miktar oynaklık görüldüğünü belirten Lagarde, buna rağmen Avro Bölgesi'nde piyasaların düzenli işlediğini gözlemlediklerini söyledi.

Avro Grubu Başkanı Donohoe ise bölge ekonomisinin temellerinin güçlü ve istikrarlı olduğunu dile getirdi. ABD'nin tarifeleri erteleme kararını müzakere için bir fırsat olarak değerlendiren Donohoe, maliye bakanlarının bu süreçte ortak hareket etme konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis ise hızlı gelişen tarife gündeminin, ekonomik tahminleri zorlaştırdığını söyledi. Bu süreçten en çok ABD ekonomisinin zarar göreceğini kaydeden Dombrovskis, tarifelerin tüketici gücünü azaltarak, ithal maliyetlerini artırıp yatırımcı güvenini sarsabileceğini vurguladı. AB'nin ticaret çatışmasından yana olmadığını belirten Dombrovskis, “Karşılıklı çıkarları gözeten bir uzlaşıya hazırız,” dedi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<