UNLU & Co: Borsa İstanbul Direnç Bölgesine Takılıyor!

UNLU & Co, BİST 100 endeksine ilişkin değerlendirmesinde "Borsa İstanbul Direnç Bölgesine Takılıyor!" ifadesini kullandı.

borsa-hisse
Google News

Aracı kurum Ünlü Menkul Değerler (UNLU & Co), BİST 100 endeksine ilişkin değerlendirme yaptığı günlük bültenini paylaştı. Aracı kurum, BİST 100 endeksindeki son işlem gününü analiz ederken bugüne ilişkin de görüşünü duyurdu.

  • "Arka arkaya üç hafta güçlü bir görünüm sergileyen ve bu sürede %10’un üzerinde değer kazanan BIST-100 endeksi yeni haftaya özellikle bankacılık sektöründeki zayıflıkla durgun bir başlangıç yaptı."
  • "Teknik açıdan dikkat çeken 10.380 puana hızlı bir şekilde ulaşılmasının getirdiği yorgunluğun yanında yurt dışı piyasalarda gümrük vergisi kaygılarının sürüyor oluşu ilk işlem gününde kâr satışlarına zemin hazırlayan unsurlar olarak çalıştı."
  • "Özellikle önümüzdeki haftaki PPK toplantısından faiz indirimi beklentileri eşliğinde pozitif algı korunuyor olsa da kısa sürede gerçekleşen hızlı tepkinin soluklanma getirmesinin son derece anlaşılabilir olduğunu düşünüyoruz."
  • "Haftanın geri kalanında içeride varlık fiyatlarına yön verebilecek önemde bir konu başlığının bulunmaması kararsızlığın sürebileceğine işaret ediyor."

Borsa İstanbul'da Son Durum!

  • "Hafta başındaki bültenimizde endeksin Perşembe günü boşluklu açılış yapmasının yanında RSI başta olmak üzere kısa vadeli indikatörlerin son gerçekleşen yükselişi teyit etmekte zorlandığına dikkat çekmiş ve bunların risk yarattığını belirtmiştik."
  • "Bu riskler yurt dışındaki zayıf görünümle birleşince endeksin kritik bir direnç olarak gördüğümüz 10.380 puandan uzaklaşmasına yol açtı."
  • "Söz konusu noktanın altında kalındığı bir senaryoda hisse senetlerinin soluklanmayı sürdürebileceğini düşünüyoruz."
  • "Pazartesi günü ortalamada %3,5 oranında kayıpla özellikle bankaların zayıf performansı ise öne çıktı."
  • "BİST 100 endeksinin direncini kırmak için bankaların desteğine ihtiyaç duyabileceğini düşünürsek sektörün haftanın geri kalanındaki seyri büyük resmin şekillenmesinde belirleyici rol oynayacaktır."
  • "Yurt dışında ise dün duyurulan ABD TÜFE rakamından sonra bugün ÜFE verisi açıklanacak."
  • "Fed ise iki hafta sonraki toplantısı öncesinde Bej Kitap raporunu yayımlayarak ekonomiye dair son durumu yansıtacak."
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<