Ak Yatırım Açıkladı! EREGL İçin %20 Getiri

Yatırımcılar dikkat! Erdemir hissesi için %20 getiri potansiyeli bekleniyor.

Ak Yatırım Açıkladı! EREGL İçin %20 Getiri
Google News

Ak Yatırım Açıkladı! EREGL İçin %20 Getiri

Yatırımcılar dikkat! Erdemir hissesi için %20 getiri potansiyeli bekleniyor.

Hisse için verilen hedef fiyat %20'lik bir potansiyel getiri oranına işaret ediyor. EREGL paylarının halka açıklık oranı %48 olarak görünürken piyasa değeri ise 151,760 milyon TL olarak dikkat çekiyor.

Ak Yatırım, 4 Şubat 2025 tarihinde  hisse önerileri raporu yayınladı. Şirketin yayınladığı raporda çelik sektörü hisseleri de bulunuyor. O şirketlerden biri olan Erdemir hissesi değerlendirmesi şu şekilde oldu:

 Ak Yatırım EREGL Raporu:

• Küresel çelik talebi, Çin'in teşvik planları, ABD'nin altyapı harcamaları ve Avrupa'nın politika desteği nedeniyle bölgeler arası ayrışan toparlanmalar yaşarken; arz fazlası, zayıf marjlar ve ticaret akışlarındaki ani değişimler çeşitli zorlukları beraberinde getiriyor: Durağan girdi maliyetlerine rağmen, küresel çelik üreticileri, kapasite fazlası, piyasa duyarlılığındaki uzun süreli zayıflık, küresel ticaret akışları nedeniyle zayıf fiyatlama ortamı gibi zorluklar nedeniyle önemli baskı altında olan marjlarla karlılık zorluklarıyla karşılaşmaya devam ediyor. Spot fiyatlardaki iyileşmeler ve marjlardaki toparlanma, talep büyümesine ve politika desteğine bağlıdır. Ayrıca, küresel ticaret akışları anti-damping önlemleri ve AB'nin SKDM uygulamaları gibi ticaret politikalarından büyük ölçüde etkilenebilir. Çelik fiyatları ve çelik üretim karları için 2024 yılına kıyasla, orta döngü seviyelerinin altında olsa da, daha iyi bir ortam bekliyoruz.

• Erdemir'in Net Sıfır Yol Haritasına İlişkin Hatırlatma: Erdemir ve İsdemir (birlikte "Grup") net sıfır yol haritasının ilk aşaması olarak 2030 yılına kadar 3,2 milyar USD yatırım harcaması planını açıkladı. Plan 2024-2030 yılları arasında birden fazla projeyi içeriyor: (i) 1000MW güneş enerjisi santrali: Grup elektrik tedarikinde kendi kendine yeterli hale gelmeyi hedefliyor. Güneş enerjisi santralinin yaklaşık 800 milyon USD'ye mal olacağını tahmin ediyoruz (800 USD/kWh geliştirme maliyeti varsayarak), (ii) Peletleme tesisi: Yatırım 2022'de duyuruldu ve 550 milyon USD'ye mal olması bekleniyor, (iii) 3,9 mtpa kapasite artışı: Yeni fırınlar, hem hurda toplama hem de Grubun yüksek fırınlarında üretilen ham çelikle beslenen EAF teknolojisini kullanacak ve toplam ham çelik kapasitesini 13,6 mtpa'ya çıkaracaktır. Grup, yeşil dönüşüm yol haritasının ilk aşaması ile 2030 yılında CO2 emisyonlarını 2022 yılına kıyasla %25 oranında azaltmayı öngörüyor. Erdemir, 2030-2040 yılları arasında 4 mtpa DRI yatırımıyla CO2 emisyonunu %15 daha azaltacak, 2040-2050 yılları arasında yeşil hidrojen ve karbon yakalama sistemi teknolojilerine yapacağı yatırımlarla 2050 yılında net sıfıra ulaşacak. 2030-2050 yılları arasındaki yatırım harcaması bütçesi ve 2030 hedeflerinden FAVÖK katkısı için bir yönlendirme yok. Yönetim, yatırım harcamaları bütçesinin %70-80'ini eurobond ve ESG bağlantılı sendikasyon kredisi ile finanse etmeyi planlıyor. Grup, genişleme aşaması için bir üretim kesintisi beklemiyor, temettü politikasında bir değişiklik yok.

• Finansal beklentilerimiz: 2024 yılı için satış hacminin 8,1 mt (y/y: +%11) ve FAVÖK/tonun 81 USD (y/y:-%9) olmasını bekliyoruz. 2025 yılı için satış hacminin 8,3 mt ve FAVÖK/tonun yaklaşık 100 USD olacağını tahmin ediyoruz. Yatırım harcamalarının 2025 yılında yaklaşık 1 milyar USD seviyesinde kalmasını ve böylece bilançonun mevcut kaldıraçlı seviyesinde korunmasını bekliyoruz.

• «Nötr» tavsiyemizi koruyoruz: (i) piyasa görünümü göz önüne alındığında ortalamanın altında çelik üretimi karı beklentisi, (ii) ileriye dönük katsayıların gerilmesi, (iii) ağır yatırım harcamaları döngüsü ve (iv) kaldıraçlı bilanço nedeniyle tavsiyemizi "Nötr" olarak koruyoruz.

 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<