Aracı Kurum PETKM için Hedef Fiyatını Yükseltti!

Yatırımcılar dikkat! Aracı Kurum PETKM için Hedef Fiyatını Yükseltti!

görsel
Google News

Gedik Yatırım'dan Petrol Şirketi Yorumu...
 

Gedik Yatırım, 11 Eylül 2025 tarihinde bir bülten yayınladı. Şirketin yayınladığı bültende petrol ve gaz sektörlerine değinildi. Ayrıca Tüpraş, Aygaz gibi sektör hisseleirne de değinen aracı kurum Petkim için de bir yorum paylaştı. 


Jeopolitik gelişmeler ve mevsimsellik rafinaj marjlarını destekliyor:

2025’in başlarında gözlenen marjlardaki yumuşamaya karşın, İsrail–İran çatışması ve Hürmüz Boğazı’na yönelik güvenlik endişeleri, yılın ortalarında özellikle Avrupa dizel marjlarında belirgin bir artışa yol açtı. Ateşkes ham petrol fiyatlarını baskılasa da sıkışık Avrupa arzı, devam eden rafineri kapanışları, süregelen jeopolitik riskler ve elverişli mevsimsellik sayesinde dizel, jet yakıtı ve benzin marjları yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor.
 

Petrokimya tarafında zorluklar sürüyor:


Zayıf talep ve arz fazlası, jeopolitik gerginlikler ve değişken gümrük tarifeleriyle birleşerek petrokimya sektörünü zorlamaya devam ediyor. Düşük yoğunluklu polietilen üretimindeki operasyonel kesintilere rağmen arz fazlası nedeniyle üreticiler marjları henüz toparlayamadı. Olumlu tarafta ise, 2025 ikinci çeyrek dönemi; toparlanan benzen talebi, daha az beklenmedik arz kesintisi ve iyileşen ekonomik göstergelerle birlikte yeniden dengelenmeye dair ilk işaretlerle kapandı. Bu gelişmeler, 2025 üçüncü çeyreği için temkinli iyimser bir görünüm sunuyor.

Petkim zayıf marjlarda sıkışmış durumda – EPG önerimizi sürdürüyoruz:


Petkim için 21,00 TL/lot hedef fiyat ve “Endekse Paralel Getiri” tavsiyemizi koruyoruz, bu da %22 yükseliş potansiyeli anlamına geliyor. Şirket, zayıf ürün marjları ve düşük talep nedeniyle bu yılı da oldukça zorlu geçiriyor. 2025 ikinci yarısı için görünüm kısmen daha iyi olsa da şirketin yılı negatif net kâr ve negatif FAVÖK ile kapatmasını bekliyoruz. 2026’da marjlarda kısmi bir toparlanma öngörmekle birlikte, hâlâ tarihsel ortalamaların altında kalmasını bekliyoruz. Uzun vadede ise, SOCAR’ın Aliağa’daki 7 milyar USD tutarındaki poliolefin yatırımı 2030 sonrasında Petkim için anlamlı bir katalizör yaratabilir.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<