BIST 100’de Hacmi En Çok Artan Hisseler (14 Mart 2025)

13 Mart kapanışı itibarıyla BIST 100’de işlem hacmi en çok artan hisseler arasında Batıçim Çimento, Türkiye Sigorta ve Kocaer Çelik öne çıktı. En yüksek getiri ise %7,23 ile Türkiye Sigorta’da görüldü.

borsa-istanbul-bist
Google News

Borsa İstanbul’da 13 Mart kapanışı itibarıyla işlem hacmi en çok artan hisseler belli oldu. Bankacılık ve sigorta sektöründeki hareketlilik dikkat çekerken, en yüksek hacim artışı %244 ile Batıçim Çimento (BTCIM) hissesinde gerçekleşti. Hissenin getirisi ise %5,76 olarak kaydedildi.

Hacmi en çok artan ikinci hisse, %172’lik artış ile Türkiye Sigorta (TURSG) oldu. Bu hisse aynı zamanda %7,23 ile en yüksek getiriyi sağlayan hisse olarak öne çıktı. Onu %150’lik hacim artışı ile Kocaer Çelik (KCAER) takip etti.

Gayrimenkul ve çimento sektörleri de işlem hacmindeki artıştan pay aldı. Akfen GYO (AKFGY) %104, Konya Çimento (KONYA) ise %103 hacim artışı ile listede yer aldı. Bunun yanında, Mavi Giyim (MAVI), Ege Endüstri (EGEEN) ve Borusan Yatırım (BRYAT) hisseleri de yatırımcıların ilgisini çekti.

Aşağıdaki tabloda 13 Mart kapanışı itibarıyla işlem hacmi en çok artan ve yatırımcısına kazanç sağlayan hisseler yer alıyor:

Hisse

Hacim Artışı (%)

Getiri (%)

Batıçim Çimento (BTCIM)

244

5,76

Türkiye Sigorta (TURSG)

172

7,23

Kocaer Çelik (KCAER)

150

3,21

Mavi Giyim (MAVI)

141

5,83

Akfen GYO (AKFGY)

104

3,06

Konya Çimento (KONYA)

103

1,86

Ege Endüstri (EGEEN)

86

3,08

Borusan Yatırım (BRYAT)

79

1,72

Mia Teknoloji (MIATK)

73

5,16

Anadolu Sigorta (ANSGR)

70

2,99

 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<