Borsa'nın Enerji Şirketi 13.2 Milyon Dolar Bedelle Şirket Devralacak

Borsa İstanbul'un enerji şirketi tarafından KAP aracılığı ile bir duyuru yayımlandı. Enerji şirketi, 13 milyon 225 bin dolar bedelli bir başka şirketi devralmak için başvuru yaptığını açıkladı.

sirket-devralma
Google News

Borsa'nın enerji şirketi, kamuoyuna Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığı ile önemli bir bildirimde bulundu. Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (ALFAS) bildirimi 10 Şubat 2025 tarihinde yayımlandı.

Alfa Solar Enerji, bildiriminde şirket devralınmasına yönelik Rekabet Kurulu başvurusuna ilişkin açıklamada bulundu.

Alfa Solar, uzun vadade yapmayı planladığı ve Aydost Enerji Üretimi A.Ş. hisselerinin, tek hâkim ortağı Levent Büküm'den devralınması için 13 milyon 225 bin dolar bedelle anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Antalya'da şirket bünyesinde 11 tane güneş enerjisi santralinin yer aldığı belirtildi. Şirketin devralınması için Rekabet Kurulu'na başvuru yapıldığı izah edildi.

Alfas Resmi KAP Duyurusu

"Şirketimizin uzun vadede gerçekleştirmeyi planladığı ve toplamda 1 GW kurulu güce sahip yenilenebilir enerji santrali yatırımı hedefi doğrultusunda, ana faaliyet konusu güneş enerjisinden elektrik üretimi ve satışı olan Aydost Enerji Üretimi A.Ş. hisselerinin, tek hâkim ortağı Levent Büküm'den devralınması için 10.02.2024 (bugün) tarihinde 13.225.000 USD (onüçmilyonikiyüzyirmibeşbin Amerikan Doları) bedelle anlaşmaya varılmış ve pay devir sözleşmesi imzalanmıştır."

"Güneş enerji santralleri Antalya ilinde bulunan şirketin bünyesinde 11 adet güneş enerji santrali yer almakta olup, bu santrallerin toplam kurulu gücü 13.127,40 MWp'tir."

"4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun gereğince, anlaşmaya konu şirketin devralınmasının gerçekleşebilmesi Rekabet Kurumu onayına tabidir. Rekabet Kurumu onayına en kısa sürede başvurulacak ve pay devirleri Rekabet Kurumu'nun onayını müteakip gerçekleştirilecektir. Rekabet Kurumu'nun onay vermemesi durumunda pay devir sözleşmesi iptal edilecektir. Rekabet Kurulu'ndan onay alınmasının ardından devralma işlemi tamamlanacaktır. Konuyla ilgili önemli gelişmeler olması durumunda kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<