Borsa'nın Sanayi Şirketi Temettü Ödemesi Yapacağını Duyurdu!

Borsa İstanbul'un sanayi şirketi, KAP aracılığı ile yaptığı açıklamada temettü kararını duyurdu. Şirket, temettü ödemesine ilişkin detayları paylaştı.

temettu-odemesi
Google News
Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş. (AYES) tarafından önemli bir kamuoyu duyurusu gerçekleştirildi. Şirketin duyurusu Kamuyu Aydınlatma Plarformu (KAP) üzerinden paylaşıldı. Bildirim tarihi 7 Nisan 2025 olarak açıklandı.

Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi, genel kurul onayına sunulacak yönetim kurulu kar payı dağıtım teklifi hakkında açıklamada bulundu.

Buna göre şirket; brüt 0,0588235 TL ve net 0,0499999 TL temettü ödemesi yapacak. 

AYES Temettü Ödeme Tarihleri

"(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen)."
"(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen)."
"(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih."
"(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih."


AYES Resmi KAP Açıklaması

"Şirket Yönetim Kurulu 07.04.2025 tarihli toplantısında,""

"1-Türkiye Muhasebe Standartları'na ("TMS") göre hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş enflasyon düzeltmesi sonrasında oluşan konsolide finansal tablosunda (bilanço) net dönem kârı 55.901.162 TL'dir. Konsolide olmayan yasal kayıtlarında (Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan kayıtlarında) 253.505.952,91 TL dönem net zararı bulunmaktadır."

"Ek-1'deki 2024 yılı Kar Dağıtım Tablosunda sunulduğu üzere; yasal kayıtlarında dönem net zararı olduğundan herhangi bir yedek akçe ayrılmayacaktır."

"Şirketin 31.12.2024 tarihli yasal kayıtlarına göre hazırlanan bilançosundan karşılanmak üzere; enflasyon düzeltmesi farkı öncesi olağanüstü yedekler hesabından, Şirket ödenmiş sermayesinin 1 TL nominal değerli hisse başına net %5 ine tekabül eden 7.500.000 TL'nin nakit kar payı olarak ayrılmasına,"

"Şirketimizin nakit projeksiyonu da dikkate alınarak 02 Haziran 2025 tarihinden itibaren ödenmesine karar verilmiştir.

"Dağıtılmasına karar verilen kar payı brüt olarak %5,88235 oranı ile, 8.823.529,41 TL'ye tekabül etmektedir."

"2-Şirket Esas Sözleşmesi uyarınca net 3.000.000 TL tutarında Eğitim Fonunun yasal kayıtlara göre hazırlanan bilançosunda yer alan olağanüstü yedeklerden ayrılmasına ve bu tutarın burs olarak dağıtılması hususunda Şirket yönetim kuruluna yetki verilmesine,"

"Yukarıdaki tüm maddelerin 15 Mayıs 2025 tarihinde yapılacak olan Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulmasına oybirliği ile karar verilmiştir."

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<