Bu Hafta 7 Şirket Genel Kurula Gidiyor!

Dikkat! Bu Hafta 7 Şirket Genel Kurula Gidiyor!

görsel8
Google News

Genel kurul toplantıları şirketler için oldukça önemli olgulardır. Ayrıca Türk Ticaret Kanunu'nda da şirketler için genel kurullar ile iligli maddeler bulunmaktadır.

Türk Ticaret Kanunu, “Ticaret Şirketleri” başlıklı ikinci kitabının dördüncü kısmında anonim şirketleri, dördüncü bölümünde ise genel kurulu düzenlemiştir. Bu bölümde esas olarak bilmemiz gereken hüküm Kanun’un 409. maddesi hükmüdür. İlgili maddenin ilk fıkrasında şöyle denilmektedir:

“(1) Genel kurullar olağan ve olağanüstü toplanır. Olağan toplantı her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır. Bu toplantılarda, organların seçimine, finansal tablolara, yönetim kurulunun yıllık raporuna, kârın kullanım şekline, dağıtılacak kâr ve kazanç paylarının oranlarının belirlenmesine, yönetim kurulu üyelerinin ibraları ile faaliyet dönemini ilgilendiren ve gerekli görülen diğer konulara ilişkin müzakere yapılır, karar alınır.”

14-18 Temmuz haftasında birçok şirket genel kurul toplantısı gerçekleştirecek. Bu toplantılara konu olan şirketler şu şekilde

14 Temmuz Pazartesi:
- ERCİYAS ÇELİK BORU SANAYİ A.Ş.

16 Temmuz Çarşamba:
- ANEL ELEKTRİK PROJE TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş.

17 Temmuz Perşembe:
- A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.
- A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.
- COSMOS YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

18 Temmuz Cuma:
- MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş.
- ONUR YÜKSEK TEKNOLOJİ A.Ş.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<