Gün İçinde %11 Düştü, Akşamına Tedbir Geldi! Bu Hisseye İşlem Yasağı!

Borsa İstanbul'da bugün hareketli saatler yaşayan Şeker GYO #SEGYO, gün içinde yaşadığı sert düşüşün ardından tedbir kapsamına alındı. Zirveden %11'i aşan bir kayıpla günü tamamlayan hisseye Borsa yönetimi tarafından "kredili işlem yasağı" getirildi.

taban-hisse
Google News
Gün İçinde %11 Düştü, Akşamına Tedbir Geldi! Bu Hisseye İşlem Yasağı!

Şeker GYO hisselerinde bugün (17 Şubat) öğleden sonra başlayan satış dalgası dikkat çekti. Hisse senedi, gün içerisindeki zirvesinden kapanışa doğru sert bir geri çekilme yaşadı. Verilere göre hisse, saat 15:25 ile 18:10 arasında %11,29 oranında değer kaybederek yatırımcısını ters köşede bıraktı.

Bu sert fiyat hareketlerinin ve oluşan yüksek volatilitenin ardından Borsa İstanbul yönetimi kapanışla birlikte düğmeye bastı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında hisseye tedbir getirildiği duyuruldu.

Karar gereği; Şeker GYO paylarında yarın sabah (18 Şubat 2026) seans açılışından itibaren, 17 Mart 2026 seans sonuna kadar kredili işlem yapılamayacak. Yatırımcılar bu süre zarfında hissede sadece özkaynaklarıyla işlem gerçekleştirebilecek.

Yapılan açıklamanın detayları;
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SEGYO.E payları 18/02/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 17/03/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<