Kontrolmatik'te Neler Oluyor? Patron Satışları Devam Ediyor!
Kontrolmatik'te neler oluyor? Patron satışları devam ediyor! Halka açıldığı günden bu yana halka açıklık oranını devamlı olarak arttıran kontrolmatik hisselerinde gene ortak satışı açıklandı.
Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. ("Şirket") ortaklarından Ömer Ünsalan, Sami Aslanhan ve KMT Teknolojik ve Finansal Yatırımlar A.Ş.'nin sahip olduğu toplam 94.350.000 TL nominal değerli paylar, 1 TL nominal değerli pay için 12,80 TL fiyatla Kurumumuz aracılığıyla (Satıcı Üye) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında Ek-1'de yer alan listedeki yatırımcılara satılacaktır. Alıcı üyeler İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Colendi Menkul Değerler A.Ş., Invest-AZ Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Marbaş Menkul Değerler A.Ş., OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'dir.
Satılacak olan 94.350.000 TL nominal değerli paylar halihazırda Borsa'da işlem görmeyen nitelikte olup işlem günü itibarıyla Borsa'da işlem gören niteliğe dönüşüm işlemi tamamlanacaktır.
Dev satış duyurusu borsanın teknoloji hissesinde pazartesi günü gerçekleşecek.
İnfo Yatırım'dan Gelen KAP Bildirimi
kap bildirimi"Söz konusu işlemde beher payın satış bedeli Borsa'nın "Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür" hükümleri dikkate alınarak belirlenmiştir."
"Satış işleminin 22.12.2025 tarihinde gerçekleştirilmesi öngörülmekte olup, işlem takasının Pay Piyasası takas süresi içinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir."
"Satışa konu paylar üzerinde devir veya satışı engelleyici rehin, haciz, teminat vb. herhangi bir kayıt bulunmamaktadır."
"Söz konusu işlemin Borsa İstanbul A.Ş. Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında gerçekleştirilmesi için bugün (18.12.2025) Borsa İstanbul'a başvuru yapılmıştır."
Saygılarımızla, İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. "
5 Günlük KONTR Hisse Grafiği:

SPK İncelemesi Olacak Mı?
Ancak tarafımıza ulaşan bazı ihbarlarda hissede piyasada elinde hisse bulunmayan kimi hesapların önce satış yaptığı sonrasında toptan satışlar pazarından bu pozisyonları kapattığı duyumları ulaştı. Bu konuda herhangi bir inceleme şansımız olmadığı için yatırımcılara tavsiyemiz şu yönde:Cimer linki üzerinden üzerinden SPK'ya ve cumhurbaşkanlığına konunun incelenmesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer inceleme sonucu ceza alan biri olursa, bugünkü işlemlerden zarar gören yatırımcılar dava açabilirler. Türkiye’de toplu dava açma mekanizması olmadığı için toplu tazminat davaları açılması ne yazık ki mümkün değildir. Ancak toplu suç duyurusunda bulunmak mümkündür.