Pazar Payını Artırmayı Hedefleyen Şirketten 8,25 Milyon Euro’luk Yatırım!
Şirket, 8,25 milyon Euro’luk yatırımı ile öne çıktı. Pazar payını artırmayı hedefleyen şirket, KAP üzerinden yeni yatırımı hakkında bilgi verdi.

ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (CEMTS) tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama Kamuyu Aydınlatma Plaformu (KAP) üzerinden başta yatırımcılar olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruldı.
Çemtaş Çelik, Hassas ölçü haddeleme sistemi yatırımı hakkında bilgilendirme yaptı.
Şirketin Yönetim Kurulu'nın 19 Haziran 2025 tarihli 2025/25 nolu toplantısında; KOCKS GMBH & CO KG firması ile yapılan görüşmelerin olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağının belirsizliği, idari ve ekonomik risklerin şirket dışındaki faktörlere bağlı olması sebebi ile Sözleşmenin Sermaye Piyasası mevzuatının ilgili düzenlemeleri kapsamında içsel bilginin duyurulmasının ertelenmesine karar verildiği hatırlatıldı.
Yeni açıklamanın ise erteleme nedenlerinin ortadan kalkması üzerine ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapıldığı ifade edildi.
21 Ağustos 2025 tarih 2025/29 nolu Yönetim Kurulu kararı ile Çemtaş Çelik ve KOCKS GMBH & CO KG arasında 8.250.000 Euro (Sekizmilyonikiyüzellibin EUR) yatırım bedeli ile Hassas Ölçü Haddeleme Sistemi için sözleşme imzalanmasına karar verildiği aktarıldı.
Şirketin Hassas Ölçü Haddeleme Sistemi yatırımı ile müşteri talepleri ve kalitesine uygun üretim gerçekleştirerek pazar payını artırarak ciro artışı sağlamayı, fire ve duruş sürelerini azaltarak verimliliği artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedeflediği bilgisi de verildi.
CEMTS Özet Finansallar:
Çemtaş Çelik'in Yeni Yatırımına İlişkin Resmi KAP Açıklaması
"Yönetim Kurulumuzun 19 Haziran 2025 tarihli 2025/25 nolu toplantısında; KOCKS GMBH & CO KG firması ile Şirketimiz arasındaki görüşmelerin olumlu veya olumsuz sonuçlanacağının belirsizliği, idari ve ekonomik risklerin Şirket'imiz dışındaki faktörlere bağlı olması nedeniyle, Sözleşmenin Sermaye Piyasası mevzuatının ilgili düzenlemeleri çerçevesinde içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiş idi. Bu açıklama, erteleme sebeplerinin ortadan kalkması üzerine ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmaktadır.""21 Ağustos 2025 tarih 2025/29 nolu Yönetim Kurulu kararı ile Şirketimiz ve KOCKS GMBH & CO KG firması arasında EUR 8.250.000 (Sekizmilyonikiyüzellibin EUR) yatırım bedeli ile Hassas Ölçü Haddeleme Sistemi için sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir."
"Şirketimiz, Hassas Ölçü Haddeleme Sistemi yatırımıyla, müşteri talepleri ve kalitesine uygun üretim yaparak; pazar payını artırarak ciro artışı sağlamayı, fire ve duruş sürelerini azaltarak verimliliği artırmayı ve maliyetlerimizi düşürmeyi amaçlamaktayız."
"Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
6 Aylık CEMTS Hisse Grafiği: